Öğrenciye Pic mi PLC mi ?

Sayın @Cons
Tek tek mesajlardan alıntı yapıp buraya eklemedim, konudaki beğenilerim,, nacizane tavsiyelerimdir aynı zamanda. Ufkun açık olsun
 
Öğrenci için PIC'ler tabi ki daha iyidir. PLC'nin kendisi de ekipmanları da pahalıdır. Çünkü kompakt bir çözüm sunmaktır amacı. Özeldir yani..
 
Otomasyon şirketi olan bir tanıdığımızla görüştüm sağ olsun bana vakit ayırdı.Kendisi senelerdir PLC işleri yapıyor.Bana PLC için kitap önerdi önerdiği kitabı alıp okumaya başlayacam.Ek olarak PLC lerle çalışmak istediğim an şirkete gidip ordaki PLC lerle çalışabileceğimi söyledi.

Pic konusunda ise kesinlikle öğrenmem gerektiğini , pic ile öğrendiğim temel şeylerin PLC lerde de işe yarayacağını söyledi.

Bu nedenle bir yandan PLC kitabı okurken bir yandan da Pic lerle uğraşacam ,değerli mesajları ile bana yardımcı olan bütün üyelere şükranlarımı sunarım
 
n*is plc'nin içindeki işlemci atmel'dir.
Gemo'daki işlemci 16f877 (ar 1a ), 18f452 (ar 2a.)
Bunlar içinde ne var diyip bakabildiklerim. gerisini var git sen düşün,
pic-atmel temeli bunlar. mcu'lardan yola çıkarsan kendi plc'ni bile yaparsın.
 
Bende üniversite son sınıf öğrencisiyim.Pic dersini hiç almadım.Plc üzerinde çalıştık.Plc i tutup da s7 400 den öğrenmek zoruda değilsin.Hani gidip ucuzunda s7 200 al ondan başla yanılmıyorsam 100 tl bir fiyatı vardı.Plc büyük firma ve kuruluşlarda daha çok önem arz ettiği için benim hoşuma gidiyor.Pic ise biraz daha küçük işler için geçerli.Daha 2. sınıfsın bu işlere de heveslisin bu güzel ancak bir heves uğraşıp dersleri de sıkıntıya sokma.1. sınıf zor değil ancak 2 ve 3 de daha çok zorlanacaksın.
 
yanlis bilhi vermeyelim s7 200 600 tl civaridir baslangic modeli. 100 tl ye ancak iki tane kontaktor alirsiniz.
 
2. el bulabilir diye düşünüyorum.Biz su dolum tesisi projesi yapmıştık.Fiyatlara geçen sene baktığımda 100 tl ye bulabiliyordum.Şu anda da 200-300 tl arasında bulunabiliyor.Zaten başlangıç için direk plc ye ihtiyacı yok ki.Similasyondan öğrenmeye başlayabilir.İlerde ciddi bir proje işine girerse de okuldan alabilir.
 
ben şimdilik sadece plc kitabı alacam.Çalışmalarımı orada yapabilirim bana malzemeyi ücretsiz tahsis edecek tanıdığımız :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst