Öğütme motoruna sürücü kullanmam gerekir mi?

oziay1979

Üye
Katılım
16 Kas 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar......

iligili soruma cevap alabilirsem çok sevineceğim...


ben ozan ay bir fabrikada maden mühendisi olarak çalışmaktayım. bu fabrikada maden ocağından gelen cevheri öğütme işinde kullanılan bir adet değirmen mevcuttur. değirmenler, içerisinde çelik çubuklar vasıtasıyla, gelen cevheri micron seviyesinde öğütme işlemi yapar... benim sorunum çubuk sayısını arttırdığımda değirmen motoru çok zorlanıyor ve değirmen devrini alamadan motor gücü kesiyor...çubuk sayısını arttırdığımda değirmeni dönderebilmem için ne yapmam gerekiyor....bazı elektrikçi arkadaşlar sürücü diye birşeyden bahsediyor... yardımcı olursanız çok sevinirim....şimdiden teşekkürler...

75 kw motor..
değirmen boyu:280cm
değirmen çapı:170 cm
değirmenin ağırlığı:20 ton
çelik bukların toplam ağırlığı:10 ton
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ağırlık arttığından dolayı dönmüyordur büyük ihtimalle.Bahsi geçen motorun önünde bi redüktör vardır,onu değiştirmeniz (gücünü arttırmanız) halinde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.Bu daha az maliyetli olabilir.
 
Bu tip sistemler için,eskiden bilezikli asankron motorlar kullanılması gerekir idi.Şimdi ise,en
uygun metod,sürücü kullanmaktır.Tahrik esnasında elektriğin kesilmesi ve ilk kalkınma anın-
da,sistem çok yüksek moment isteyeceğinden,motorun ilk kalkınmasının sorunsuz olabilme-
si için,motorun sıfırdan itibaren yavaş kalkınması gerekir.Bu isteğe en uygun cevabı,sürü-
cüler verebilir.O nedenle,sürücü koymanızı tavsiye eden arkadaşlarımız,doğru telkinde bu-
lunmuşlar.Sürücü koymanız halinde,demerajdan kaynaklanan sorunlardan da kurtulmuş
olursunuz.
 
sürücü konulması mantıklı fakat yazdığınız değerlere bakılırsa yük oldukça fazla. Motoru sisteme adapte ederken standart çelik çubuk ağırlığına göre hesaplayarak takmıştır üretici firma. Siz sistemde revizyon yapıyosanız yük durumuna göre sisteminizide güçlendirmeniz gereklidir. İş yerinizdeki teknik arkadaşlar motorun yükteki etiket değerlerine göre çekilen akımı karşılaştırsınlar. Eğer motor gücünü aşan bir durum varsa sürücü bu sorunu ortadan kaldırmaz. Ölçümden sonra değerleri bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst