Cosinüs K Değerleri Tablosu.

Arkdaşlar bu CosQ2 değeri 0,99 değilde 1 olan herhangi bir çizelge elinezde mevcut mu? Geçenlerde onay proje onayında resmi kurumun birinde kesinlikle CosQ 2 değeri 1 olacak diye tutturdu..

Acaba bu konuda bilgisi olan varmı?

Ben hesaplarımdaki cosfi2 değerini 0,999 olarak yapıyorum. 1 yaptığımızda tanfi2 değeri 0 (sıfır) olacağı için k faktörü değeri de direkt olarak tanfi1 değeri olur.
cosfi2 değerini 0,95 yaptığımızda tanfi2 değeri 0,329 (yani 2,9) olur ki buda o işletmeye (kuruma) reaktif bedel ödetir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kompanzasyon sisteminin projelendirilmesi zor bir olaydır. Projelendirme safhasında tüm makina güçlerinin yalnız aktif güç tüketimlerinin tespit edilip toplanması büyük tesislerde bir hayli zahmetlidir bu uzun uğraşlar sonucu belirlense bile max aktif talep gücü doğru belirlenmedikçe bir işe yaramaz bunu belirleyebilmek içinde işletmenin çalışma prosesinin iyi bilinmesi gerekir. Çalışma prosesine göre farklı yük gruplarının zamansal olarak devreye girip çıkmalarından dolayı max aktif talep gücü ve en düşük cosfi değeri proje safhasında net bir şekilde belirlenemez.
Sizden hedef cosfi değerinin 1 olarak istenmesi kompanzasyon mantığı açısından doğrudur ancak max aktif güç ve en düşük cosfi değeri net belirlenemediğinden yapılan hesaplar zaten bol opsiyonludur. Yani max aktif talep güce de en düşük cosfi değerine de projelendirme safhasında opsiyon konulur. Bol opsiyonlu seçilen üç değişkeni olan bir fonksiyonda hedef cosfi değerinin(3.değişkenin) 0,99 yada 1 alınması bu nedenle uygulamada sorun yaratmaz.
Doğru olan, değerlerin olabildiğince gerçeğe yakın tespit edilerek hesaplanmasıdır.
 
güç*0,52 ile carpaçaksın çıkan sonuç toplam kondansatörünü belirleyecek 800kw*0,52- 416 kvar olacak
 
güç*0,52 ile carpaçaksın çıkan sonuç toplam kondansatörünü belirleyecek 800kw*0,52- 416 kvar olacak

k faktörünü herhangi bir sayı alarak standardize edemezsiniz. Başlangıç cosfi değeri 0,5 altı olan tesisler gördüm bu durumda cetveldende göreceğiniz üzere güç*1,7 değerinde kondansatör gücü ihtiyacı olur. İşletmesine göre değişen, formüllerle hesaplamalar neticesi belirlenen bir sonucu standardize etmeye çalışmak teknik elemana yakışmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst