Nym-0 kablo

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
443
Puanları
1
Yaş
39
NYM-0 Kablonun açınımı nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
M.bakır siper veya konsantrik iletken
N:normal ve hafif işletmelerde kullanılan kablo
Y:sabit tesislerde kullanılan ağır şartlara dayanıklı kablo
 
Kemal beyin soylediklerine ilaveten: kablonun sonundaki ''O'' veya ''J'' harfi, kablo icindeki damar rengini nasil istediginiz ile alakalidir. Sozgelimi 3X2.5 NYM-J dediginizde 3. damar ''Sari-Yesil'' dir. NYM-O dediginizde, 3. damar sari yesil olmayacak demektir.
Bu tur kablolar, ozellikle bina ve is yerlerinde, rutubetli mekanlarda hem siva alti hem siva ustu sabit olarak dosenebilirler. NYY kablolar gibi toprak altina dosenemezler. Kolay gelsin
 
NYM KABLOLAR
bu tür kablolar 4 kısımdan meydana gelirler.1)bir veya çok telli bakır iletken,2)pvc yaltkan,3)dolgu kılıfı,4)PVC dış kılıf
bir veya çok telli,bakır iletkenli iki veya çok damarlı V1 termoplastiğinden yapılırlarDamar kılıfları ya renklendirme yada numaralandırma ile tanınırlar.Kauçuk veya plastik kökenli dolgu kılıfı yumuşak malzemelerdir.Dış kılıf beyaz-gri plastiktendir.
KULLANILDIĞI YERLER:
Kuru rutubetli ve ıslak yerlerde yangın ve patlama tehlikesi olan atölye,fabrika ve her türlü iş yerleri ile depolarda ve açıkta kullanılırlar.Toprak altına döşenmezler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst