no frost randımanlı çalışmıyor

xtigerby

Üye
Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
antalyadayım.oda sıcaklığı yaklaşık 34 derece .mutfakta klima yok.her sene bu dönemlerde vestel FR540 no frost buzdolabı hiç soğutmuyor diyebilirim.içine koyduğunuz yiyecekler 2 günde çürümeye başlıyor.zannedersem sıcakların yol açtığı bir durum.acaba bu durumu nasıl en aza indirebilirim?bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
xtibergy kardeş bu olayın birsürü nedeni olabilir.sizin kolayca bakabileceğiniz birkaç noktayı anlatayım.buzdolabı bir dolabın içine konuluyorsa ısı atılımı sağlanamıyor olabilir dolabın arka üst kısmında hava alması için ya boşluk yada 6-7delik bulunması gerekirki hava sirkülasyonu olsun buzdolabı rahat çalışsın.buzdolabıyla duvar arasında enaz 5-6cm boşluk kalacak şekilde yaklaşmalı.direk güneş ışığına mazur kalmamalı.buzdolabının arka kısmında ısı atılımını gerçekleştiren kondanser dediğimiz tel örgülü borular vardır bu kondanser kimisinde dolabın arkaduvarı boyunca dümdüzdür kimisinde ise paket şeklinde motorun yanında bulunur.paket şeklinde olanlar fan sayesinde ısı atılımı yapar fanın çalışıp çalışmadığına bakın çalışıyorsa kondanser paketi kirlimi kontrol edin.kirliyse eski bir diş fırçası ve elektrikli süpürge ile temizliğini yapmalısınız performans %50-%60artacaktır.dolabın kapı lastikleri tam kapanıyormu her köşesini kontrol edin açıklık olan yerlerin tamamen kapanması sağlanmalı lastiklerde yırtık olmamalı.buraya kadar herşey normalse kullanıma dikkat etmeliyiz öncelikle şoklama ayarı yaz aylarında yüksek tutulmalı bu ayarlar birkaç çeşittir;1-2-3-4-5 /min.-max/-18C -20C -22C -24C gibi orta ayarla max arası ayar yapmalısınızki alt bölmenin soğutulması için yeteri kadar ön hazırlığı olsun.birde kalabalık bir aile ortamı varsa soğuk su ihtiyacını alt bölmeden değilde mümkün olduğunca buz hazırlayıp suya atarak temin etmelisiniz böylece soğutucu bölüm daha rahat çalışacaktır çünkü sıvı soğutmak oldukça zaman ve güç gerektirir biz sık sık su alıp koyarken hem dolbın içi ısınır hemde tekrar normal su koyduğumuzda bu süreç baştan tekrarlar buy aradada dfiğer yiyecekler yeterince soğutulamadığı için bozulmalar olur.
umarım verdiğim bilgiler işinize yarar daha teknik detaylarda var ama sadece bu mevsimlerde sorun yaşadığınız için okadar teferruata girmiyorum.kolay gelsin.
 
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.buzdolabı VESTEL FR 540 modeli. yaklaşık 15 senelik.benim baktığım kadarıyla kondanser şeklinde bir parça göremedim.

ayrıca lastiğin üst taraflarında bazı yırtıklar görünüyor.ama bunlar dışarıyla hava temasını etkiler mi?sadece ince kanallar şeklindeki yerler var ya oralar işte........dolap ile kapak arasında yok.
 
Son düzenleme:
kondanser paket tipiyse genellikle arka alt bölümde plastik yada sac kapağın arkasında olur ulaşmak için sökmen gerekir.bu arda bazı modellerde dolabın arka gövdesine akuple yani içinde olacak şekilde olabilir bu tiplerdense dolapla duvar arsındaki mesafe daha önemli olur çünkü ısıyı arka duvarından atmak zorundadır.lastiklerdeki açıklık yada yırtıklar içeriyle hava teması sağlamıyorsa sorun olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst