Üst bölüm soğutuyor alt bölüm soğutmuyor

aquacom

Üye
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
53
Merhaba, Indesit marka yaklaşık 5 yıllık iki kapılı no-frost bir buzdolabım var. Taşınma sonrasında alt bölümde soğutma bölümü yaşıyorum. İnternetten aldığım bilgilere göre termostat, ara rezistans veya fan bölümü arızalı gibi gözüküyor. Parçaları söktüğümde fanın çalışmadığını görüyorum ama rezistansların nerede olduğunu bilmiyorum. Bunları nasıl kontrol edebilirim. Mesela ara ısıtıcı rezistans nerede bulunuyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Üstadım dolap markanız vestelmi;
Mesela ara ısıtıcı rezistans nerede bulunuyor. Ara ısı rezistans Dondurucu kısmı ile alt bölüm ortasında bulunan ayırıcının alın kısmındadır yada şöyle anlatayım dondurucu ile buzdolabı arasındaki kısmı ile kapagın dışa bakan kenar kısımları ısınması gerekiyor rezistans çalışıyorsa eğer. kapı arasında kondanser yani basınçlı gazı soğutma işlemine yarayan borular dolaşır bu boruların amacı ise iç evap sıcaklığı ortalama -18 derece dışarısnın sıcaklığı +20 derece desek izolasyonun en zayıf olduğu nokta kapı contalarınır buradaki ısı farkından dolayı oluşabilecek yoğuşmayı bu ısı sayesinde ortadan kaldırmaya yarar ( örneğin dolaptan çıkmış soğuk su şişesinin etrafında oluşan su damlacıkları kapılar arasında bu ısı olmasa contnın bastığı tüm kısımlar bu şekilde damla damla su olur.) bu havalarda bu ısının artması normaldir. şimdiki çift kapılı tüm dolaplarda bu sistem mevcuttur. bu olayı arıza sanıpta servisin izahlarına tatmin olmayan bir çok insanda maalesef mevcuttur.saygılar.
 
Aynı zamanda ısıtıcı rezistans çalışmıyor ise alt bölüme giden hava kanallarında buzlanma oluşup kanalı kapatır, işde ısıtıcının bir görevide bu kanalda tıkanma olmadan karlanmanın devam etmesini engelleyip alt bölüme soğuyan havanın yoğunlaşarak inmesini sağlamaktır. Ekliyeyim dedim. Saygılar
 
Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Dolap markam "Indesit". Bu ara ısıtıcı rezistansı biz nasıl görebiliriz? Alt kısımda bulunan ve hava kanalının bulunduğu paneli söktüm ama ısıtıcı olarak bir rezistans farkedemedim. Acaba rezistans üst bölümün arkasında mı?Teşekkürler.
 
Rezistans iki ayrı bölmeyi ayıran duvarın alın kısmında kapakların yapıştıkları noktada 5cm bir alın kısmı var rezistans orada işde ön yüzden oda çıkar .
 
Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Dolap markam "Indesit". Bu ara ısıtıcı rezistansı biz nasıl görebiliriz? Alt kısımda bulunan ve hava kanalının bulunduğu paneli söktüm ama ısıtıcı olarak bir rezistans farkedemedim. Acaba rezistans üst bölümün arkasında mı?Teşekkürler.

Bak sana şöyle söyleyim makineyi taşıdıktan 2 veya 3 saat geçmeden önce taktıysan kılcalı tıkamış veya motoru yakmış olabilirsin.Ama indesitin ısıtıcının biri evapta bağlıdır diyeri alüminyum folyo gibi tahliye tarafında yerdedir.
 
Rezistans iki ayrı bölmeyi ayıran duvarın alın kısmında kapakların yapıştıkları noktada 5cm bir alın kısmı var rezistans orada işde ön yüzden oda çıkar .

Eğer ön alın kısmında ise, rezistansı çıkarmak için o zaman alt dolap kapağını söküp, oradaki metal plakayı çıkarmak gerekir sanırım. Rezistansın büyüklüğü ne kadar oluyor, yani arkaya doğru mu uzanır. Birde daha önce 24 saat çalıştırmadık ve sonra çalıştırdığımızda alt taraf bir süre soğuttu sonra yeniden kesti. Herhalde bahsettiğiniz gibi ısıtıcı rezistansın devreye girmemesinden kanal kapandı. Yanlış mantık mı yürütüyorum veya başka bir şey gerekli mi? Örneğin deep freeze deki fan ne zaman devreye girer bilmiyorum. Sabırlı açıklamalarınız için teşekkürler.
 
Deep freeze deki fan alt bölümü ayarlamış olduğunuz termostat sıcaklığına göre devreye girer yani mantıgı alt bölümde sogutucu olmadıgı için aşağıya daha fazla soguk havanın inmesini sağlamak için alt bölümü ayarlamış oldugunuz termostat derecesine göre senin mantıgın doğru. Bunun dışında soğuyan hava zaten aşağıya dogru fan çalışmasa bile kanallardan inecektir buu hızlandıran fandır termostat ayarına göre. Bu kanallardan geçen soğuk havanın alt bölüme inerken donmalara neden olmaması için ayırıcı bölümde rezistans bulunur. Sen o alın kısmını zarar vermeden sökeiliyormusun bir bak bakalım digr arkadaşımızında söylemiş oldugu gibi folyaya sarılı bir rezistans göreceksin onu bi kontrol etmende yarar var.

He bu arada sabır dedin ya yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere inşallah senide kazanırız. Saygılar
 
indesit dolabın hastalıgı reziztanslara baglı olan terma stopun arzası başka bişeyi yok şuan servise gittigimiz 100 dolabda hep aynı sorun deniştir normale dönsün cihaz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst