Akü şarj redresörü

Katılım
19 Ocak 2008
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
41
Akü şarj redresörü nedir

Bu cihazlar alternatif akım enerjisini transformatör aracılığı ile belirli voltaj seviyelerine düşüren ve tristör, diyot, triyak ve benzeri elemanlar ile doğru akım enerjisine çeviren cihazlardır.

Redresör'ler çeşitli güç ve amper'lerde yapılmaktadır, akü şarj redresörü imalat aşamasında hazırlanırken kullanılan akü'nün çeşidi çok önemlidir.

Genellikle kullanılan akü çeşitleri jel akü, sulu akü, kuru akü, starter akü olması ile birlilkte her akü'nün kendine özgün bir besleme voltaj seviyesi vardır, bu voltaj seviyesi akümülatör'ün imalatı aşamasında belirlenir ve redresör fabrikada yapılırken bu voltaj seviyeleri dikkate alınır. Akü şarj redresörleri bu voltaj seviyeleri arasında akümülatör'ü şarj eder ve akünün doyma noktası dediğimiz tampon şarj noktasına geldiği zaman akümülatör'ün şarj voltajını tampon şarj yaparak sabit volt sabit akım prensibine dayanarak akümülatör'ü sürekli şarj altında tutar ve akümülatör'ün uzun ömürlü çalışmasını sağlamaktadır.

Akü Şarj Redresörü Adındanda Anlaşılacağı gibi aküleri şarj etmek için kullanılmaktadır, Daha Farklı Kullanım Alanlarıda Vardır. Çıkış Voltajları Doğru Akımdır Girişten aldıkları Alternatif akımı (220 V) Çıkışta 12/24/48/ Vs..İsteğe Göre İmal Edilmektedir.

Akü Şarj Redresörlerü Aküleri Şarj Etmek İçin Kullanılır Manuel ve Otomatik olarak İmalat Edilir İsteğe Göre Hem Manuel Hem Otomatik Olarakta İmal Edilmektedir.

traksiyonerredresor.jpg

akusarj.jpg

trifaze_aku_saj_redresoru.jpg

akusarj10amper.jpg


Kaynakça : Akü şarj redresörü
 
tek kelimeyle redresör doğrultmaç demektir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst