Köpek balıkları yaklaşırsa Twitter uyaracak!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Avusturalya'da bilim adamları, köpek balığı saldırılarının önüne geçmek için 320'den fazla köpek balığına verici yerleştirerek sahilleri güvenlik altına almaya çalışıyor

vy3c7.jpg


Vericiler sahillere ve belirli noktalara konulan alıcılara sinyal vererek Twitter’a bulundukları noktaları mesaj atıyor. Amaç sörf tutkunları, dalgıçlar ve yüzücülerin hayatlarını korumak. Aralarında büyük beyazların da bulunduğu 320’den fazla köpek balığına yerleştirilen vericilerle bilim adamları bir yandan da köpekbalıklarının bu hareketlerini izliyor.

Sistem şöyle çalışıyor: Veri alım noktalarına 1 km yaklaşan bir köpekbalığının üzerindeki verici, alıcıların bulunduğu noktadaki bilgisayar üzerinde ’Batı Avustralya Sörf Hayat Koruma’ (Surf Life Saving Western Australia / SLSWA) twitter hesabından mesaj atıyor ve yetkililer ile halkı ikaz ediyor. Atılan tweette köpek balığının cinsi, boyutları ve konumu bildiriliyor.

27.12.2014

Alıntıdır.Kaynak:

Köpek balıkları yaklaşırsa Twitter uyaracak! - Posta
 
:) bence mantikli değil hatta çokta tehlikeli o bölgede denize gırıyor olsam böyle birsistem varlığını bılsem ister istemez guvenılecek her köpek baliğinada verici takmak mumkun değil içlerinden verici olmiyan balik kiyiya geldı karnıda aç:))) ama şöyle bişey mantıklı olabılır yınede mılyonda bir rizk taşisada her canlinin rahatsız olacağı ses sinyalı vardır bunu araştırıp uygulansa bence daha mantıklı denizde ses 30 km gidiyor buna şahit oldum İskenderun demir çelik fabrıka yapılırken limanda inşaatta kazik çakılıyordu İskenderun da plajda denize açiliyordum dinlenmek için sirt ustu yattığımda 30 km uzakta makına kazık çakarken çıkardığı ses rahatsız edıyordu dişarda duyulmuyor kulaklarım suyun içine gırınce sankı tokmak yanımda çakıyor gıbı rahatsız oluyordum kiyilarımızı koruyalım bizde:))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst