Wireless Power Transmission hakkında

vavtronic

Üye
Katılım
9 Ara 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
51
Arkadaşlar devrede kullandığım direnç transistör v.s. malzemeleri hakkında soru soracağım arkaşların yardımını bekliyorum.
[email protected]
 
Buradan sorabilirsiniz sorunuzu aklınızatakılan nedir. devre şemasınımı arıyorsunuz
 
Hayır ben devre kartını kendim hazırladım ve sorun yok. Aslında resim göndermek istedim o yüzden mail vasıtasıyla irtibata geçmek istedim. Eğer mahsuru yoksa elbette.
Elimde ;
BD 139 Transistör
Cap 1nF 100 V
Cap 4,7 nF
Cap 100 nF 63 V
Resistor 5k6 0,5 W

Bunlar ile başarılı oldum wireless power transmission olayında fakat ben bir Led değilde bir kaç led yakmak istiyorum, bu yüzden hangi elemanları ne şekilde değer yükseltmem lazım ki verim artsın.
 
Son düzenleme:
bu konuyla çok ilgilenmedim ama videolarda filan denemeleri izlemiştim.

Gücü arttırmak için transistörü daha güçlü seçmeli ve bobinide güçlendirmelisin. bobinin çap ve spir ile oynamak gerekebilir.

daha usta bilgili arkadaşlarımızda konuya yorumlarını esirgemesin. sizde yaptığınız devrenin şemasını buraya yüklerseniz yorum yapabiliriz. mesaj yazma bölümünde yukarıda en sağdan 3. buton var ordan resim ekleyebilirsiniz.
 
Fotograf ekte mevcut.

Sağolasın ilginizden dolayı.
Saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • 2013-12-25 15.23.21.jpg
    2013-12-25 15.23.21.jpg
    26.5 KB · Görüntüleme: 15
kullandığınız frekansıda bobinin en düşük empedans göstreceği yere göre ayarlarsanız veriminiz artar.Belki gereksiz bilgi olabilir ama söylemekte fayda var....
 
İki bobin arasında 5 cm mesafeden Led akımı alıyor. Fakat benim mesafe ilgili bir sıkıntım yok. Mesafe Bobinlerin spir i ile geliştirilebilir. Benim asıl sorum şuki, mesela BD 139 Transistör kullandım. Isınıyor. Bunun yerine darlington bağlantısı yapmam verimi iki katına arttırırmı? Birde devreye bağlı olan bobinler kalınlaşınca ne gibi bir arttırıma gitmem lazım. Bu devre en uygun 6 V ta çalışıyor ben bunu 12 V da çalıştırırsam transistör çok ısınıyor ve yanıyor.
 
kullandığınız frekansıda bobinin en düşük empedans göstreceği yere göre ayarlarsanız veriminiz artar

bir bobinin en düşük empedans gösterdiği frekans DC gerilimdir :eek:

Bobin sargı çapını büyültmen, darlington transistör kullanman veya mosfet ile anahtarlaman gibi faktörler yanında frekansta yükseltme yapman da iletimi artırabilir. ama öncelikle sorun gönderim yapan devrenin güç limitimi acaba ? yoksa alıcı sargı yetersizliğimi, alıcı sargının spir sayısını artırman da sonuca çok etki edecektir.
 
Ben naciz ane ehil değilim elektronik konusunda. Fakat bir şeyler hobi olarak yapmaya çalışıyorum. Bobin devre ilişkisini tam çözmüş değilim fakat bir kaç denemeler yaptım devrekartı verici karşı bobin alıcı olarak kabul ediyorum.Giren akım 6 V ve alıcı ancak bir led yakabiliyor. 12 V verebilmem için transistörün ısınmaması lazım ama ısınıyor...
 
Zamanınd elinizdeki devreyi ben de yapmıştım 5 cm den etkili olması güzel sevindirici tarafı siteyi şu nda hatırlamıyorum şemayı bulduğun sitede yeni devre ve farklı voltaj için değişen parça listesi vardı. Alıcıdaki bobinin çapını artırman akımın dolayısıyla yakılabilecek led sayısında anahtar rolü oynuyor. Bir de lede paralel kutuplu kond bağla ;) Şemayı da paylaş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst