220v çalışan bir motor hız kontrol

atlp

Üye
Katılım
25 Ara 2010
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
39
iyi çalışmalar meslektaşlarım bizim fabrikada 220v çalışan aperaylar var bizim atelyedeki aperayın motoru hızlı döndüğü için sıçak hava yerine soğuk hava veriyor bu sebebden dolayı devir kontrol yapma ihtiyacı duydumda sizce nasıl yapabilirim şimdiden teşekür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Apereyeler , bildiğim kadarı ile çok devirli yapılırlar ve kademeli anahtar ile kumanda edilirler.Sizden önce herhangi bir şekılde anahtar iptal edilmiş olmasın. Veya sız anahtarın o konumlarını görememiş olabilirsiniz. Bütün apereylerın aynı durumda olup olmadıgına bakın. Bırde sarıma giityse kolaylık olsun dıye tek devirde sarılmış olabilirler. Eger tek devirli ise, hava giriş veya çıkısına kapak/klepe koyarak gecen hava debisini sınırlıyabilirsiniz.
 
yaklaşık olarak 50-60 aperay var hepsi aynı durumda devir veya kademe sınırı yoktur bende bizim atelyedeki apereya nasıl bir kademe yapabillirim diye düşünüyorum invertör pahalı bir sonuç olduğu için sorun teşkil eder diye düşünmüyorum ucuz kademeli veya pot ile devir kontrol yapabilecek sonuç arıyorum
 
motor kondansatörlüdür arkadaşlar nasıl bir devre yapabilirim
 
İnverter kondansatörlü motora takamassın. Frekans değişeceğinden kondansatörün de reaktansı değişir.
1.Dimmer devresi ile yapabilirsin. Tabiki akımlarına bakıcan ve gücünü ona göre seçicen.
2.Fabrikada ısı kaybı var ise işin çok zor. Benim eski çalıştığım fabrikada kış aylarında çalıştırdığımız zaman 5 derecelik hava ancak 2 saat sonra 6.5 derece oluyordu. Sıcak su giriş ve çıkış boruları arasında 4 yada 5 derece kadar fark olmalı. Eğer çok fark varsa o ısıtıcı uygun olmayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst