Bu Motorun Bağlatısı nasıl olmalı

teonet28

Üye
Katılım
29 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar. Motor klemens bağlantılarının resmi görülmektedir. Bu motor tek fazlımı üç fazlımı. Bunun bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor. Bana tek fazlı bağlantısı gerekmektedir.


Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sanırım dahlender motor görülen kadarı ile u1 v1 w1 e rst diğer 3 uç boşta kalınca 2 yda 4 kutuplu çalışır boştakileri kısa devre edince 4yda 2 kutuplu çalışır yani demek lazım sarım dersini unuttum aklımda klanlar bunlar :)

yanlız w2 yi göremedim garip bir motor söylediklerim yanlış olabilir sargıları ölçü aleti ile kontrol edip öle öğren motorun etikti olsaydı bir şey söylenirdi aslında
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler Hasan Bey
Bu durumda 3 fazlı mı görünüyor.
 
motor etiketi yok mu.. dahlender olma olasılıgı yok cun ku 6 bobin ucu olması lazım.. 1 fazlı olabılır... ancak yınede sadece klemense bakarak soylemek zor.
 
Teşekkürler Badu04, Motor etiketi var tabide net okunmuyor. Yarın etiketin resmini ekliyeceğim.
 
Motor monofaze kondansatöre bir faz bağlıyacaksın nötr de sarı renkli somuna bağla çalışır
 
Sayın Çalış, yardımlarınız için teşekkürler. Sarı renkli somuna zaten kondansatörün kahverenkli kablosu geliyor. Bir de kırmızı kablo geliyor. Şimdi Sarı renkli somona nötr verdiğimde kondansatörü diğer ucunada faz vermem gerekiyor. Bu durumda kondansatör direk bağlanmış olacak doğru mu?
 
Öncelikli olarak bütün bağlantıları sökün ve yardımcı ,ana sargıları varsa merkez kaç anahtarını bulun

Bu tip motorlarda yardımcı sargı ve ona seri bağlı kondansatör motorun çalıştığı süre içerisinde sürekli devrede kalır. Dolayısıyla merkezkaç anahtarı kullanılmaz ( kullanılıyorsa şayet yardımcı sargı ile kondansatör arasına seri bağlayınız) kalkınma momentleri düşüktür. Güç katsayısı yüksektir. Bu motorlar özel amaçlı yerlerde kalkınma momenti düşük normal yük momentinin yüksek olduğu yerlerde kullanılır. 0,001 hp ile 0,75hp arasında üretilirler. Bu motorun en önemli yanı sessiz çalışmasıdır ve buna uygun özel yerlerde kullanılır. Saygılar
 
Sayın Selcukxp vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim. Akşam eve gittiğimde deniyeceğim. Umarım ana sargı ve yardımcı sargıları tesbit edebilirim. Kafama birşeyler takıldığında tekrar size sorabilirmiyiz?

İyi çalışmalar.
 
bu motor mono faze motor inşaat calaskalarında aynısı kullanılıyor ama sadece şunu kesin söyleye bilirim faz ı kondansatör e takın... nötr için üzgünüm....onu bilmiyorum tam olarak. ama dediğim gibi yakınlarda bir inşaat varsa bir bakın calaska bağlantısına tavsiye ederim :D :D




başarılı çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst