Elektronik sayaç niçin yanar?

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler arkadaşlar... Bir işletmede mevcut olan x/5 elektronik sayaç sık sık yanıyor acaba buna etki eden sebepler neler olabilir acaba? Bu konuda tercübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Teşekürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ne tür işletme olduğunu ve nekadar enerji tükettiğini belirtmemişsiniz.ayrıca tesisat kablo kesiti ve kullanılan sigortalar hakkında bilgi verebilirmisin.
 
X/5 olduguna göre, fazla akım gecmıyor, sayaç topraklanmamıs olabilir, gerilim trafolarından arada fazla gerilim geliyor olabilir. Hatda yıldırım düşmesi gibi. sayacda akım trafo baglantı klemensleri gevşek kalıyor olabilir. sıklıkla yangına göre, bu baglantı gevşekliği bir defa olur, her defasında olmazya,,
 
bazı markalarda bu sık sık yaşanıyor.kaliteli tanınmış marka kullanmak gerekir.
 
akım trafoları yanlış hesap edilmiş olabilir mi acaba? çarpanı düşük bir akım trafosu takılmışsa sayacı yakabilr.
 
Bahsetmiş olduğum İşletme
bir kültür merkezi. Sık kullanılan bir yer değil. Dolayısıyla fazla yük yok. A.G den ölçüm yapılıyor dolayısıyla sistemde gerilim trafosu mevcut değildir. Yılda 1-2 defa aynı sorunla karşılaşıyoruz. Değişik marka sayaç ta takılsa sonuç değişmiyor. Aklıma gelen son şüphe topraklama direnci yüksek olup ta, bu duruma etkisi ne kadar olur acaba? (Akım trafo S2 uçlarının toprağa bağlı olduğu düşünülürse)
 
Burası trafolu bir tesis ise;
İşletme ve koruma topraklamasının ölçümünü yapınız / yaptırınız. Muhtemelen işletme topraklamasının direnci yüksek çıkacaktır.
Bir de işletme topraklaması, diğer (koruma ve Parafudr) topraklamalarından bağımsız tesis edilmelidir. Yoksa parafudr çalıştığında işletme topraklaması üzerinden en yakın elektronik cihaz olan sayaca zarar verebilir.
 
sn genç bu tesis trafolu değil. Tedaş A.G hattından besleniyor.
 
Arkadaslar bendeki makel trifaze elektronik sayac ekrandaki bir kac rakamin yarisi silik cikiyo kwsaat okuyamiyoruz neden olabilir acaba.icerisindeki pildenmi yoksa sayacmi arizali ne yapmaliyim sayaci degistirsemmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,181
Mesajlar
915,676
Kullanıcılar
449,948
Son üye
ugur666

Yeni konular

Geri
Üst