Dünyanın İlk Elastik Elektrik Kablosu

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Elastik materyaller üreten Japonya asıllı Asahi Kasei Fibers firması, dünyanın ilk elastik elektrik kablosunu üretti. Yaygınlaştığı takdirde 'kablo dolanması' problemini tarihe gömeceğini düşündüğümüz elastik kablo, Roboden adıyla anılmakta. Bu elastik kablonun, elektronik cihaz entegre edilmiş kıyafetler yapma yolunda bir devrim yaratabileceği düşünülmekte.

Sizce bu kablo yaygınlaştığı taktirde kablonun metresinden de tasarruf etme imkanı olur mu?

Worlds First Elastic Electric/Data/USB Cables - Roboden #DigInfo - YouTube
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benim aklıma gelen, sadece evlerde kullandığımız tv. uydu alıcı, dvd, müzik seti gibi cihazların kabloları her zaman dağınık olur. Belki onların daha derli toplu olmasına yarar. Bence kötü bir yanı, olması gerekenden daha uzun kablo kullanılmış olması. Haliyle daha fazla direnç oluşur. Lastiğin içine spiral şekilde sarılmış.
 
bu kaboyla ac taşımak sıkıntı olur çünkü bobin gibi sarılmış
 
Evine kablo toparlama makarası gibi birşeyler satıyorlar şu bazı fare ve kulaklıklarda örijinal olarak bulunanlar onlardan alan varmı hiç. Hoş birşey ama sizin buna ihtiyacınız var felsefesi ile satılmadığı müddetçe yaygınlaşacağını sanmam. Sizin buna ihtiyacınız var felsefesi şu: cebinde 1 milyarlık telefon olsun ama özellikleriinin %50 den fazlasını kullanma 3 ay sonra %60 özelliğini kullanmayacağın modeli çıksın o senin ihtiyacın desinler onuda al, bilgisayarın i777bin işlemcili olsun 14 çekirdeği olsun ama sen bu performansa hiçbirzaman ihtiyaç duyma ama al senin ihtiyacın var dediğimizi al vs.
 
Dediğiniz benim aklıma gelmedi. İçi spral gibi olduğundan daha da uzayabilir evet.

Nicola Tesla' nın uzaktan elektrik sistemini dünyaya ne zaman uygulayacaklar acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst