anten kablosu

1579aaa

Üye
Katılım
9 Ara 2010
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
49
arkadaşxlar anten kablosunu takıyorum ancak tvde parazit var engelleminin bir yolu varmı tv ava ile çalısıyor uydu yok muhtemelen kablo bağlantısında dikkat edilicek hususları bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kabloda ek varsa uygun şekilde yapılması yapılmasını öneririm. çünkü uygun olmayan parçalarla yapınca parazit oluyor
ben şu alttaki parça ile iki kabloyu birleştiriyorum mesela:


uzun kablo illaki bir yerlerden etkilenebilir. ve kabloyu manyetik cihazlardan da uzak tutmak gerekir. kablonun ucuna bağladığın konnektörlerde önemli ve bu konnektörlere kabloyu montajın (işçilik) iyi bağlamak gerekli. kablonun dışındaki ekran denilen örgülü tel ile bakır temas etmemesi lazım.
 
bence sen ilk önce kablonun dışında örgülü tel var o asla bakır tel ile temas etmemesi lazım onu bi kontrol et yine göstermiyorsa o zaman ya kabloda yada uyduda birşey var
 
sinyal yetersiz kalıyor ondan yapabilir. bi tane yülseltici alırsan sorun düzelir. birde bulunduğun nokta tepe değil çukur gibi bi yerdeyse tv üstü antenler parazitlii gösterebiliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst