fabrika çatıda biriken kar sorunu

tufanalper

Üye
Katılım
29 Kas 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
arkadaşlar çalıştığım fabrikanın çatısında kar birikmekte bu kar güneş görmediği için erime olanağı olmuyor ve temizlenmediği takdirde fabrikanın üst yalıtımı iyi olmadığı ve artık tamirinin mümkün olmadığı için eriyerek duvarlara içeriye akıyor. Biz çatı ustası getirdik onun bu aşamadan sonra yapılabilecek tek şey ısıtma yapılarak karın eritilebileceğini bunun da tüm fabrika çevresine uygulanması gerektiğini. Kısacası böyle büyük ısıtıcılar mevcutmu bilmyorum bununla ilgili başka fikri olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
cok fazla gerekmeyebilir bölgesel ısıtma sonucunda gerek ısı iletimi yoluyla gerekse ısınan suyun yardımıyla sonuc alabilirsiniz diye düşünüyorum
 
bence ısıtma yerine bir hidrafor düzeni kurup (bilgim yok ama) damlama sulama yapar gibi eritmektir en basiti.
 
çatı oluklarında oluşan buzu eritmek için ısı veren kablolar döşetmiştik bunlar basit bi otomasyonla devreye girip buzu eritiyor....böyle bi sistemi araştırın bence...
 
eğr sıcaksu hattı çekebilirsen engüvenlisi bu olur. yoksa çatıdaki elektrik tellerini kuşlar mahvediyor. tecrübe ile sabittir.
 
çatıyı akmayacak şekilde tamir etmek, en mantıklı ve en ucuz! yol diye düşünüyorum.
ısıtmada kurulum ve sürekli enerji maliyeti olacaktır. çatıya sürülen bir kimyasal madde var. boya değil ama boya gibi bir şey. Bu şey, işinizi görmez mı?
illaki ısıtacaksanız(çatı ebatını bilmiyorum ama) güneş alan bir yere güneş enerjisi kurup, sıcak suyu boru işe çatıda gezdirebilirsiniz. Hangi bölgede yaşadığınızı bilmiyorum ama, ılıman bölgelerde, biraz güneş ışığı ile, su ısınıyor.
 
Bizim fabrikada çatının en tepe noktasında çatı boyunca sıcak su borusu var. Gerçi bu bölgede fazla kar olmuyor ama ya olursa diye alınmış bir tedbir.
 
fabrikanızda buhar kazanı varsa en mantıklısı buhar ısısı ile eritmek bi altarnatif daha var yerden ısıtma sistemleri var nette aratırsanız bulursunuz ama iki sisteminde maliyeti baya fazla olucaktır
 
bu kar öylede eriyecek böylede eriyecek ve onun suyu çatıda yine sorun çıkartıcak çatıyı tamir etmek en mantıklısı çatı kaplama kimyasalları mevcut
 
mzatla veya gazla çalışan buhar generatörleri ile yapabilirsiniz diye düşünüyorum bina içersine birbuhar uygulanabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst