Kontrol saati

asou68

Üye
Katılım
29 May 2009
Mesajlar
152
Puanları
1
Arkadaşlar 400 Kw lık bir kompresör motorum var.Maliyet hesaplamada kullanmak için sadece bu motora 800/5 akım trafosu ile makel marka X5 kombi sayaç koyduk.Ancak sayacı okurken şöyle bir şey kafama takıldı.Burada baz alırken sadece T değerinden okuduğumuz değeri mi dikkate alacağız ? Bu değer bize sağlıklı ölçümü verir mi ? Peki sayaçta yazan reaktif değer ne olacak ? (hemde yüksek miktarda). Birde sayaçta okuduğumuz değeri direk olarak bedeli ile çarpacağız herhalde.(bir arkadaşım akım trafosunun oranı ile çarpacaksın gibi bir şey söyledi de.800/5= 160 ile gibi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aktif enerji tuketımını hesaplamak istiyorsan eger tabıkı t 1.8.0 esas alacaksın bunun kaç kw/s enerji tukettıgını bulmak için akım trafo oranını ilede çarpacaksın
 
reaktif enerji için ne diyeceksiniz peki ?
 
reaktif enerji bir süzme sayaç için etkili bir şey değil reaktif kontrolu elektirk idaresinin faturalandırdığı sayaç için önemlidir. eğer bu süzme sayacın bedeli cihazın sahibinden alınırsa ve tesise resktif cezası gelmiş ise süzme sayaç sahibi reaktif cezasına aynı oranda ortak olmalıdır.......
 
fakat bir yerde bir işletme başka bir abone üzerinden süzme enerji kullanması usulsüzdür ve cezası vardır
 
zanedersen buradaki sayaç sadece kompresör ün ne kadar tüketim yaptığını
görmek zaten tesisin komple güce göre kompanze edilmiştir bu durumda r aktif enerjiyi dikkate almanıza gerek kalmıyor.
 
Evet buradaki sayaç sadece komresörün saatte harcadığı enerjiyi ölçmek amacıyla kondu. Yasin erol arkadaşın dediği gibi süzme sayaç durumu söz konusu değil. O halde sadece 1.8.0 daki T değerini dikkate alacağım.
 
evet 1.8.0 toplam tüketim 1.8.1 ve 2 ve 3 günün bülümleri gece sabah gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst