Gemi Elektriği ile İlgili Sorular & Dökümanlar

iki gemide yıldırım düşmesine tanık oldum. ikisinde de bi sorun olmadı. ikisi de kullanılmayan eski ssb antenlerine düştü. ama saçlarımın dikildiğini hatırlıyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
maaslar ne duzeyde oluyor? ben elektrik-elektronik muhendisliginden mezun olmak uzereyim degisik calisma alanlarini arastiriyorum. Lakin gemi elektrik zabitligi icin muhendislik gerekmiyor anladigim kadariyla.
 
arkadaşlar öncelikle gemide çalışan herkese allah selamet versin. ben 9 yıl bu mesleği yaptım, elk. zabitiydim. evlendim ve 3.5 yıldır denize çıkmıyorum. yeni çıkacak arkadaşların şevkini kırmak istemem ama denizcilik zor meslek. işini mi yapacaksın, insanlarla mı uğraşacaksın, hava şartlarıyla mı boğuşacaksın, yok kumanya kalmadı, yok maaş yatmadı, yok gemiye para gelmedi, ailenden uzak kalacaksın, evlenmek isteyeceksin şartlar zor olacak, daha sayamayacağım birsürü şey var. ama birde şu var alıştı mı insan unutamıyor. ben 3.5 yıldır hala gemi hasretiyle yanıyorum. kimse yanlış anlamasın burda şu an çok güzel bir işim var ve gemide aldığım maaşa yakın alıyorum. yani parasal değil bu aşk.yani uzun lafın kısası bukadar çile çekersin yine de vazgeçemezsin. eminim tüm denizci arkadaşlar da bana katılacaktır. o nedenle yeni çıkacak arkadaşlara tavsiyem bu işi yapmadan önce iyice düşünmeleri......
 
arkadaşlar bir süredir işlerimin yoğunluğu dolayısı ile forumdan uzak kaldım.bir süre daha buralarda olacağım sorunu,sorusu olan varsa yazarsa elimizden geldiğince ilgileniriz.
 
peki bu konuda yani gemi elektrik sistemi hakkında bir dökümanınız varmı.bitirme ödevim bununla alakalı çünkü
 
brczkü,

şimdi bu konuda bir döküman bulman gerçekten zor gibi duruyor.gemi elektriği deyince sadece jeneratörlerle bitmiyor ki her bir konu başlı başına incelenmesi gereken bir dal.
Gemilerde elektrik üretimi
statik elektrik oluşumu önlenmesi zararlaraı
gemi elektroniği
kumanda sistemleri
sevk ve idare sistemi
pervane tahrik sisteminin elektriksel tarafı,gibi ve daha aklıma gelmeyen bir çok konu.
bu konularda ben sanmıyorum ki birinin elinde doyurucu bir döküman arşivi olsun.
mesela benim elimde bir gemiyi sıfırdan yapacak elektrik projesi var ama bu senin ödevin için yararlı bir şey değil.sana açıklamalı incelemeli şeyler lazım.

o sebeten dolayı belki tersanelerde tanıdıkların varsa onlarda ingilizce de olsa döküman vardır yardımcı olabilirler.

kolay gelsin...
 
Jeneratorlarin paralell bağlanması ve devreye alınması - çıkarılması hakkında biraz bilgi-dökuman verirmisin* ayrıca bir gemide en sık karşılaştığın arıza veya problem nedir (mesleki olarak).teşekkur ederim.
 
Sayın Elct off, bonding nedir? Bilgi verebilirmisin?
 
ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER BEN YAKINDA GEMİLERDE 3. MAKİNİST OLARAK İŞE BAŞLAYACAĞIM ...VE ELEKTRİK BİLGİSİNE SAHİP OLMAM GEREKİYOR FAKAT BEN BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM...MESELA HEP MERAK ETMİŞİMDİR (AMPER,FREKANS,VOLT,OHM,HERZ) NEDİR. TANIMLARI NELERDİR... BİRDE BİZ GEMİDE LİMANA YANAŞIRKEN VEYA ÇIKARKEN JENERATÖRLERİ PARALELE ALIRIZ. BU NASIL OLUYORBİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİ[email protected]
 
makinist 19 sorduğun şeyler sadece gemi ile alakalı şeyler olmayıp elektriğin temel taşlarıdır bunları forum içerisinde aratırsan karşına elektriği hiç bilmeyenlere bile fikir verebilecek bilgiler çıkar,ki jeneratör paralellemede aynı gemi ile alakalı bir konu değildir.
gemiciliğe özel soruların olacaksa anlayabileceğin bir dilde anlatmaya çalışırız.

kolay geldin allah selamet versin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst