Aeg LV 73 Çamaşır Makinası 3 'lü Tuş grubu Bağlantı Uçları Problemi

Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
34
Selâmlar :)
Aeg Lv 73 modelindeki çamaşır makinesinin açma kapama şalteri arızalandığı için müşterinin kendisi 3 'lü tuş grubunu değiştirmeye çalışmış fakat tuş grubu kablo bağlantılarını karıştırmış .Ben cihaza baktım makina çalışıyor tuş grubu kablo bağlantı uçlarını ters bağlandığı için sıkma iptal ve devir düşürme tuşu hiç çalışmıyor.
Makina sıkma işlemini yapamıyor .Ben sıkma iptal tuşunu kablolarını müşterinin yeni sıfır taktığı tuş grubundan çıkarıp direk bağlantı yaptım makina sıkmaya geçmeye başladı ve sıkma işlemini tamamladı .

Makinada buluna Tuşlar; Açma Kapama, Sıkma İptal ve Devir Düşürme Tuşu mevcut.

Arkadaşlar 3 'lüTuş grubunun elektrik bağlantı şemasını aradım bulamadım .Bilen var ise bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürü borç bilirim . :):cool::)
 
:(Sn. Meslektaşlarım Bu konuda yardımcı olup bilgilendirirseniz memnun olurum .
Cevap bekliyorum bu konu ile ilgili .:(
 
Alfa Romeo ustam daha evvel LV75 modelinin şemasını paylaşmış.

Bu modelin farkı da ön panoda ek olarak yünlü ve yarım yük yıkama tuşlarının da olmasıdır. Yarım yük zaten presostat ile bağlantılı olduğundan yok saymak kolay, yünlü tuşu da tamburun 27d/d ile dönmesini sağlar. Bunun dışında sıkma iptal ve devir seçim tuşları aynı şekilde çalışır.

Ek olarak bu modelde 600-1000 tuşu devir yükseltme şeklinde çalışır. Yani basıldığında 1000, basılmadığında 600d/d ile sıkma yapar. Kontrol yaparken kafanızın karışmaması adına yazayım dedim. Umarım pek fark yoktur da işinize yarar, çünkü LV73 modelinin de çeşitleri var.
 
Saygıdeğer ustam öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.Kalbinize bir şey gelmesin sakın ama ben bu şemadan tuş grubu bağlantısını nasıl bağlandığını çözemedim :)anlayamadım bana anlatırsanız sevinirim .
 
Ustacığım beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim .Nihayet çamaşır makinasını yaptım vermiş olduğunuz şemanın yardımı ile tekrar çok teşekkür ederim :)
 
Asıl şemayı bulup arşivinden ekleyen Alfa Romeo ustamıza teşekkür etmek lazım, ben sadece geçmiş sayfalardan buldum sizin için.
Şemanın işinize yaramasına çok sevindim. Hayırlı işler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst