mertora123 kullanıcısının son içeriği

  1. çakar devre yardım?

    https://drive.google.com/file/d/1SGzbY1o3fgath_gLN-SAkCLdLAj3G0b_/view yapmak istediğim bu fakat ledlerin amper fazlalığı dolayısıyla neyi değiştirmeliyim ayrıca diyotların bu devredeki görevi nedir?
  2. çakar devre yardım?

    Merhaba elimde 100ma çeken 3-12volt arası çalışan kutupsuz ledler var bunlarla bol ledli çakar devresi yapmak istiyorum fakat çektikleri fazla akımdan dolayı nasıl ayarlama yapmalıyım ne555 4017 sayıcı ile nasıl yapabilirim veya sadece ne555 ile (12 volt 1.5 amperlik kaynağım var).
  3. Transistör prensibi yardım?

    çok teşekkür ederim o kadar video izlemiştim hiç bu kadar güzel anlatan birine denk gelmedim
  4. Transistör prensibi yardım?

    evet anahtarlama olarak kullanmayı biliyorum fakat bu akım kazancı hfe devrede nasıl işimize yarıyor tam olarak
  5. Transistör prensibi yardım?

    Merhaba transistör hakkında aklıma takılan bir şey var örneğin çakar devresinde çoklu bi led grubunu yakmak için transistör sürüyoruz basesine gelen akımla açılıp bi grup ledi yakıyor fakat bu ledler örneğin 100 ma akım çekiyorsa benim akım kaynağımdan daha az bir akımı transistörün basesine...
  6. Hc05 modül çalışmıyor

    Diğer konularıda araştırmama rağmen bir türlü çözümünü bulamadım.Aldığım HC-05 bluetooth modülümün bağlantılarını sağlıyorum fakat 5 saniye ışıkları yanıp sönüyor sonra tamamen sönüyor komut alma işlemi yapamıyorum.Yardımcı olabilcek var mı acaba ?
Geri
Üst