iozkan kullanıcısının son içeriği

  1. RF Alıcı Verici Devre Şeması

    Merhaba, Bir robot projesi için Udea ARX-34D alıcı verici devrelerini kullanmak istiyorum. Yalnız bu devrelerin PIC18F252 ile nasıl kurulacağını bilmiyorum. Bu konu hakkında hazır devre şeması olan/yardım etmek isteyen var mı? İyi günler.
  2. Prizlerde toprak hattı kopması

    Kacak akim rolesi olan yerde role atti, biz de denemek icin rolesiz yere geçtik. Dediğiniz gibi k.a.r. ile birlikte kullanilmiyor.
  3. Makine Gövdesindeki Topraklamanın Kopması

    Merhabalar, makine gövdesindeki topraklama kablosu koptuğunda uyarı verecek bir sistem düzenlemeye çalışıyorum. Bunun için topraklama hattına bir voltaj kaynağı ve ampermetre bağlayıp, ampermetre sıfır okumuyorsa çıkmamıştır okuyorsa çıkmıştır mantığı kurdu bir hocam. Yalnız ben bu sistemi akım...
  4. Prizlerde toprak hattı kopması

    Teşekkür ederim, dediğiniz şekilde uyguladık ve çalıştı :)
  5. Prizlerde toprak hattı kopması

    Kusura bakmayın, merakımdan soruyorum. Fazlardan birisi koparsa bunu nasıl anlarım?3 fazdan 2 faza düşse de cihazlar çalışır mı nasıl etkilenir, yoksa çalışmayı keser mi?
  6. Prizlerde toprak hattı kopması

    Çok teşekkür ederim tüm cevaplarınız için. İyi çalışmalar..
  7. Prizlerde toprak hattı kopması

    Hocam röleyi nasıl koymam gerekir 3 fazlılarda? Bahsettiğiniz sesli uyarı veren rölelerin özel bir adı var mı?
  8. Prizlerde toprak hattı kopması

    Merhabalar, cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak benim sistem çalışır haldeyken topraklama kablosu çıktığında uyarı verecek bir sisteme ihtiyacım var. Bunun için topraklama hattına bir direnç,voltaj kaynağı ve ampermetre bağlayıp, ampermetre akım okuyorsa topraklama kablosu çıkmamıştır...
  9. Prizlerde toprak hattı kopması

    Teşekkürler.. Bana verilen soruyu yanlış anladığım için bir karışıklık olmuş. Soru aslında şöyle : bir cihaza,makineye(3 faz tek faz fark etmez) giren bir fişin içerisindeki topraklama kablosunun yerinden çıktığını nasıl anlayabilirim. Bugün işletmede böyle bir arıza olmuş ve bu yüzden de cihaz...
  10. Prizlerde toprak hattı kopması

    Sağolun Hocam. Biraz daha araştırayım, bulursam paylaşacağım cevabını.
  11. Prizlerde toprak hattı kopması

    Teşekkür ederim Hocam. Peki bir uyarı sistemini buna bağlı olarak nasıl düzenlemeliyim? Kontaktörün de çalışma prensibini şimdi öğreneceğim, sorum basitse kusura bakmayın..
  12. Prizlerde toprak hattı kopması

    Prizdeki topraklama kablosu koptuğunda uyarı verecek bir sistem düzenlemem gerekiyor Hocam. Dediğim gibi prizde 3 faz ve bi topraklama kablosu var.
  13. Prizlerde toprak hattı kopması

    Teşekkürler Hocam. Yalnız elimdeki prizde 3 faz ve tek nötr(toprak) kablosu var. Sıfırlama işlemi yapılmış sanırım. Bu durumda ne yapabilirim?
  14. Prizlerde toprak hattı kopması

    Prizlerdeki toprak hattının içerde koptuğunu nasıl anlayabilirim?
Geri
Üst