htopcu kullanıcısının son içeriği

  1. htopcu

    Asenkron motor faz akımları dengesiz

    ....................... elektronik67 arkadaşım işletmede ne iş için kullanıyordu motor,pratikte motorun çektiği akımın normal olduğu değer 55kw*2=110A. olarak belirtiyoruz.yani senin motorunun çekeceği normal akım değerinin 110a olması gerekli.motor etiketindede sıkıntı olabilir.motora tekrar...
  2. htopcu

    Asenkron motor faz akımları dengesiz

    .................................... ölçtüğünüz değerler doğru ise motorun dirençlerini boşta ölçün yine farklılık varsa motor sargısı yanacaktır
  3. htopcu

    Fan-coil

    şemayı bulursam eklerim ancak aldığım notlara göre söylüyorum. terminal bağlantısına 1:beyaz 2:siyah 3:mavi 4:kırmızı kumanda kablosu siyahla siyah kablo kısa devre edilecek turuncu ve kahverengi ucun arasına kondansatör bağlanacak 42 fa 06 ise 2 mikrofarat bağlanacak kolay gelsin.
  4. htopcu

    stop butonu ile motora start verme

    ektsde dosyayı kopyalayıp yapıştırmayı bilen varmı,ben arkadaşın dediği örneği çizdim ancak gönderemiyorum
  5. htopcu

    stop butonu ile motora start verme

    ekts de çizdim,ancak foruma yükleyemiyorum kumanda devresi için malzeme: 1 stop 1 start 3 kontaktör 2 düz zaman rölesi
  6. htopcu

    Kurban Bayramınız Kutlu ve Mübarek Olsun

    Dargınların küskünlerin barıştığı bugünlerde,kimsenin kırgın kalmamasını dilerim.Büyüklerimizi unutmayalım,ellerinden öpelim,Bu vatan için canını vermiş atalarımıza rahmetler yağsın.Kurban bayramımızın bayram tadında geçmesi dileğiyle,iyi bayramlar.
  7. htopcu

    Asansör çalışma sistemi hakkında?

    konuyu,forumu nasıl açıyorsunuz.
  8. htopcu

    Yeni başlayanlara PLC veya Akıllı Röle Tavsiyesi.

    heradam arkadaşım ,bende logoyu kullanmaya yeni başladım.merak ettiğin sorular olursa sorabilirsin,beraber örnekler çözebiliriz.sen sor ben örnekleri yaparım seninle paylaşırım,ortaklaşa birşeyler yapabiliriz.
  9. htopcu

    logo yardim

    Ben yardımcı olabilirim.Ne yapmak istediğinizi tam olarak belirtin ben burada uyguladıktan sonra size yaptıklarımıizah edebilirim.
  10. htopcu

    Siemens LOGO Analog Devre Örnekleri

    şu an logo ile uğraşıyorum,çeşitli örneklerde yapmak istiyorum elinizde logo ile yapabileceğim örnekler varsa gönderirseniz sevinirim,birbaşka sorumda plc deki pıd(oransal kontrol)ü,logoda PI ile nasıl yapabilirim bana örnek devre gönderirseniz sevinirim.
  11. htopcu

    Siemens LOGO Analog Devre Örnekleri

    banada logo örnekleri ile hazırlanmış bir dosya lazım.
  12. htopcu

    otomatik kumanda bağlantı

    daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabiliriz. mesela motor ????kW gücünde motordan önce ???? malzeme bağlı motor şu amaçla kullanılıyor gibi... 5.5kw ve altındaki güçlerdeki motorlar yıldız bağlı olurlar ve bağlantıları motor klemensinde yapılmıştır.
  13. htopcu

    Evimdeki sigortalarda bir yanlışlık mı var ?

    kablonun kesiti nedir?
  14. htopcu

    Evimdeki sigortalarda bir yanlışlık mı var ?

    arkadaşım,işletmelerde kullanacağın cihaza(alıcıya) göre sigorta seçimi yapılır.binalarda ise 16a .lik sigortalar standart olarak verilmiştir.ben sana işletmedeki hesabı kısaca vereceğim.Alıcılar çektikleri(harcadıkları)güçlere göre akım çekerler yani doğru orantıdır.nedeni ise, hesaplamalarda...
  15. htopcu

    Logo Kurulum

    logoyu ve programını açtıktan sonra logo moduna geç tuşu var(ters E'nin yanında).kırmızı renkte kare ve yanında sağa doru yön işareti şeklinde üçgen var bu tuşa bastıktan sonra logonun içeisine gireceksiniz.logodan pc'ye tuşuna basarak logoda bulanan dosyaları bilgisayarınıza...
Geri
Üst