hayyam41 kullanıcısının son içeriği

  1. Omron Modbus Haberleşme Hatası

    PLC2 PLC olabilir ancak kepserver da modbus tcp yi seçtiğimde haberleşmedi belkide o blokları eklesem olabilirdi ancak gerek kalmadı NJ Ethernet driver ı seçtiğimde bilgiler bilgisayarıma geldi.
  2. Omron Modbus Haberleşme Hatası

    Omron NX1P2 serisinden kepserver modbus TCP haberleşmesi yapmaya çalıştım olmadı.Araştırmalarım sonucunda NX ve NJ serileri NJ ethernet/IP denilen protokolü desteklediğini oğrendim.Yani modbus tcp yi desteklememektedir.Kepserver NJ ethernet driver ile bağlantı yapılabiliyor.
  3. m221 plc modbus adresleri

    Arkadaşlar abb ac500 ile schnieder m221 plc den okuma yapmaya çalışıyorm.Modbus scan ile değerleri görebiliyorm ama iki plc arasında data transferi olmuyor.%M0 için 10001 %MW0 için 40001 adresini kullanıyorm.Adresler her plc için değişebiliyor mu netten bulamadım.Yardımcı olabilir misiniz?
  4. 0-10V çıkış nasıl 0-20mA veya 4-20 mA çevrilir?

    0-5 V tu 4-20 mA ampere çeviren devre nasıl yapılabilir
  5. C diliyle program,yardım

    Mrb paralel pot uygulamaları yapmak istiyorum notebook tan usb-paralel port converter kullanarak yapabilirmiyim?Masaüstü ile notebook arasında bi fark olurmu?
  6. Paralel port kontrolü

    Windows 7 de paralel portun adresini bulamıyorum.Yardım edebilirmiiniz?
  7. Dc Motor Yön Ve Hız Kontrol Devresi

    H-bridge entegresine göz atmanızı tavsiye ederim..
  8. hız kontrol devresi

    yardımı olurmu tam olarak bilmiyorum ama ben lm555 timer devresi kullanarak step motor hız kontrolü yapmıştım.Sizde lm555 kullanıp motora giden voltajı kontrol ederek dc motorun hızını kontrol edebilirsiniz.
  9. Plc ile Step Motor Kontrölü hakkında yardım

    Ceyhan Bey iyi günler.Pic kulllanmadan step motor kontrolü yapıyorum motor dönüyor ama 0.25 saniyeden az basarsak ta bir adım gitmesii istiyorum fakat motor bir adımdan fazla dönüyor.Düğme için nasıl bi devre yapabilirim
  10. Step motor sağ sol yön kontrolü devre samasını bulamıyorum??

    arkadaşlar mrb dönem projemde step motor kontrolü yapıcam ancak pic ullanmadan bunu gerçekleştirmem gerekiyor.Logic devre tasarlamam gerekiyo daha önce bu şekilde yapan varmı yada nasıl yapabilirim?
Geri
Üst