ErdinçBavaş kullanıcısının son içeriği

  1. Şifreli PLC yi resetleme

    Merhaba arkadaşlar.Elimde S7 1200 ün 1215-1HG40 modeli var.Uzun uğraşlar sonucu diğer versiyonları(v13-v14-v15) da denememe rağmen ancak tia portal v12 yi yükleyebildim.V12 de CPU 1215-1hg40 modelide yok. V12 ile PLC ye reset atamadım.Ayrıca PLC şifre korumalı.PLC yi kullanabilmek için nasıl bir...
  2. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    deltaww.com ok bu sitede 2.46 versiyonu da çıkmış.Linki okudum ve şaşırdım.Ben piyasada çalışmadığım için geç öğrendim hatta aradım telefonlarada bakmadılar.Bir takım sıkıntılar var ama müşterilerde dikkate alınmalı tabi. Alternatif siteler ve plc lere yönelir insanlarda.Shox arkadaş bir önceki...
  3. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    Anladım.wplsoft 2.42 kullaniyorum üstü var mı? Delta forumda güncelleniyor.06xa lar önceden 14 bit biliyordum simdi 12 bit olmus sanirim ve fiyatta daha uygun.Datalarda hafiza alanlarina dikkat ediyordum ama çoklu göstergede m0-m16 arasini kullanmak neden riskli ve plc adresi için haberleşme plc...
  4. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    Programları komple silip tekrardan yükledim.Eski versiyonlarıda yükledim.PLC ve HMI ya format rst attım.Sonunda çalıştı.PLC wplsoftta haberleşme ayarlarında istasyon 1 ve HMI dop softta ise haberleşme ayarında plc istasyonu 1.Format rst işlemini hem hmı üzerinden hem dop üzerinden...
  5. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    Arkadaşlar aynen yapiyorum ama maalesef olmuyor.Yalniz sunu farkettim plcye format vs attim varsayilan plc 0 oluyor wplsofttanda 1 yapinca yazilim yüklenmiyor.Renklendirmede sorun yok.Datalarida okuyamiyorum deger olarak anlamadim:( Dop soft 2.00.05 kullaniyorum ekran 03s211 ek dosyasinida yükledim.
  6. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    Shox kardeşim teşekkürler.Yarın deneyeceğim.Muhtemelen bu ayarlardan.
  7. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    pardon bunlar olcaktı. Cihazlar yanımda değil yarın baska 14ss plc ve yeni 485 kablosu ile deneyeceğim.Umarım donanımsal bir sorun yoktur.
  8. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    shox kardeşim teşekkür ederim.Bu şekilde plc programıda daha önce çalıştırdığım program.En sade hali ile dahi bir türlü veri okuyamadım.Analaog(d500), dijital, sıcaklık(d150) vs okuyamıyorum.
  9. HMI dan neden verileri okuyamıyorum.

    Arkadaşlar merhaba elimde 03s211 dop panel ve 14ss211t plc var.En basit start stop uygulaması yaptım olmadı.Daha önce çalışan programlardı.Örneğin ekrandan starta basınca y0 çekiyor fakat çoklu göster olarak ekrana simge koyduğumda y0 1 olunca yeşil yanmasını bekliyorum olmuyor.Hatada vermiyor...
  10. Codesys hata mesajı

    Analog modül ayarlarından en baştaki seçeneği Ignore ile başlayan chek batteryin üstündeki seçeneği yes yaptım sorunn çözüldü.
  11. Codesys hata mesajı

    Arkadaşlar merhaba program derlendiğinde sorun yok.Fakat PLC ye yüklendiğinde aşağıdaki msj çıkıyor(I/o bus kullanılmayan konfigürasyon) ve PLC error ışığı yanıyor.Daha önce böyle birşeyle karşılaşan var mı?Acil yardım bekliyorum.Teşekkürler..
  12. Codeysys ten PDF olarak Çıktı almak

    Arkadaşlar merhaba ABB Builder kullanıyorum. Codeysys içine gömülü.Ben yazılımı pdf yada başka bir formata çevirip çıktı alabilir miyim?
  13. Codeysys te karşılaştırma yardım...

    Ben direk c1 ve c2 diyordum. c1.cv ve c2.cv yazarsak; c1 ve c1 sayıcılarının cv (anlık değerlerini) karşılaştırır.
  14. Codeysys te karşılaştırma yardım...

    Şöyleymiş arkadaşlar GT yada karşılaştırma komutlarının karşılaştırmaları yapcağımız yerlere (c1.cv) yazarsak karşılaştırıyormuş.
  15. Codeysys te karşılaştırma yardım...

    Arkadaşlar merhaba; Ladder ile 2 ayrı sayıcı değerlerini gt komutu ile karşılaştırmak istedim fakat bir türlü olmadı yardımcı olacak birileri var mı?
Geri
Üst