electronics kullanıcısının son içeriği

  1. 1 taramalık zaman içindeki olaylar..

    aynı döngüde değişirrr.............. net1 de röle varsa , net 2 deki kontağı aynı döngüde durum değiştirir.
  2. MPI(MultiPoint interface) ???

    MPI : öulti point interface dir.
  3. endüstriyel pc

    O paraya unutun derim. 4000 $ ı gözden çıkarmalısınız.
  4. Maaş sorusu

    arkadaşlar , 10 yıldır otomasyon mühendisliği yapıyor olup , yurtiçi - dışı almadığım eğitim ve tecrübe yok. Son teknolojilerle çalışıyorum. 10000 YTL ye iş varsa , herşeyimi bırakıyorum , gidiyorum. Bana adres gösterin yeter.
  5. tork kontrol

    arkadaşlar tork kontrolü pek dedikleriniz gibi değil gibime geliyor. 1 soru : sabit hızda , tork kontrolü yapılabilir mi sizce?
  6. S7-300 Analog Okuma ve analog yazma...

    PLC den analog inputu okutman kolay.Analog input kartını 0...10 V kademesine al, simaticten de hardware den ilgili analog input kartına çift tıkla. İlgilikanalı yine 0..10 V seç.Sonra L PEW210 (örenek analog input kanal numarasına ait) ve T ... de . Okudun işte.?
  7. plc

    büyük piyasalarda ise S7200 ün yanından bile geçilmez , çok yetersizdir. Akıllıca olanı S7300 öğrenmektir arkadaşlar. Bunu öğrenirseniz S7400 ü de kullanabilirsiniz. Siemens PLC lerde tavsiyem başlangıç için S7300 dür.
  8. plc nasıl ögrenılır

    bence deney setine gerek yok. Sırf hardware i öğrenmek için önemli olabilir deney seti.O da temel bilgi ve ilgili PLC manuelidir. Simülatör yeterli.
  9. s7 300 ethetnet

    bir sınıtı olmaz. Ben çok sistem yaptım.CP modülünüü kullan. Normal IP felan veriyorsun.Wincc nin çalışacağı bligisayara da normal ethernet kartı takabilirsin.
  10. plc nasıl ögrenılır

    Simatic S7 programını kur, simülatörünü çalıştır ve kitap al.
  11. Scada Öğrenmek İstiyorum

    Herkese merhaba, Skada denilen şey , sonuçta bir bilgisayar programıdır. Program aynı zamanda istenilen bir PLC ile haberleşme yapabilmektedir. Yani bir skada programı ile PLC deki istediğiniz input , output ve memory vs.. lere ulaşabilirsiniz. Amacınız iyi bir skadacı olmak ise , size...
  12. PID Kontrol

    hız kontrollerinde PID kullanmak biraz ilginç geliyor bana. Genelde yavaş hareket eden , pozisyon kontrollerde kullanılır. motorlarda verdiğin referansa anlık tepkiler çok hızlı olacaktır. Bence kullanmak pek doğru değil
  13. S7 300 numerİk kodlama

    doğru doğru real olmalı , pardon
  14. wincc ve wincc flexible farkı

    wincc xp de çalışabilir.
Geri
Üst