avanak.apti kullanıcısının son içeriği

  1. Aydınlatma Projesi Çizimi

    üni de hocalarımız yuvarlayın derdi. kenarları düz olacak şekilde, oda alanını denk getirecek şekilde yuvarlayın.
  2. Taahhüt İşlerinde Mühendisin Görevi?

    -yapı denetimde imza yetkisi var. alınan projelerde ypı denetm firması 15 yıl sorumlu oluyor. -denetçinin sorumlulugu daha fazla. Merkezdeki isim denetçiler, yardımcılar pek birşey yapmıyorlar.
  3. Hakediş-Keşif-Metraj Çıkarma

    hocam hastahane, otel, toplu konut gibi büyük ölçekli projeler ve keşifler varsa paylaşırsan sevinirim. Daha çok büyük ölçekli projeler lazım, teşekkürler.
  4. Hakediş-Keşif-Metraj Çıkarma

    aynen benimde ihtiyacım var, paylaşan arkadaşlar: çok makbule geçer...
  5. Şantiyede İşe Başlayanlara Tavsiyeler

    taahhüt sektörünü düşünen ve şantiyeye hazırlanan bir mühendis için hiç de iç açıcı tavsiyeler yok. Ancak azmimle bunların üstesinden gelecegimi düşünüyorum. :)
  6. Çok para kazanan mühendis

    forumda sektörlerle alakalı şeyler okudukça aklım karışıyor. Elektrik müh olarak en baştan beri taahhüt sektörüne girmek istiyordum. şimdi yeni mezun oldum. yine de taahhütü deniyeceğim. herkese başarılar.
  7. Elektrik Proje Çizim Bedeli

    hocam çok kolay gelsin, ben de senin gibi kendi yerimi kurmayı düşünüyorum, ileri bir zamanda. Denetimsizlik ve kontrolsüzlük çok var. Zaten resmi işlerden bahsetmiyorum bile, her işte var olan raporlama, bildirim vs gibi acayip işler...
  8. Taahhüt İşlerinde Mühendisin Görevi?

    Aynı soruyu ben de soruyorum bilen arkadaşlara? En azından kaba taslak bilgi verseler seviniriz.
  9. 55 KW Rüzgar Türbini Şebeke Bağlantılı

    çok güzel bir girişim, bu tip çalışmaları yakından takip etmeli.
  10. Türk Mucit Muammer Yıldızın geliştirdiği patentli cihaz kendi elektrigini üretiyor

    Muammer yıldızın geliştirdiği sistem yakıtsız değil aslında. İlk hareket için motorun içine yerleştirdiği aküden güç alıyor. Bu ıspatlandı. İlk hareketten sonra mıknatıs tetiklemesiyle hareket ediyor. ayrıca belli bir süre için çalışıyor. bazı çevreler de cihazı şüpheli olarak görmektedirler...
  11. Evime Güneş Enerjisi Sistemi Kurmak İstiyorum

    hocam seniin duşundügünü aynen bende düşündüm ancak kayıp çok. onun yerine su ısıtıcı sistemler var(SUKAT markası gibi). bu sistemler suyu güneşle ısıtır. Bence Bu sistemlerdeki panel sayısını arttırıp peteklere basarsan iyi olur. Borularında da çok dirsek kullanma verimli olsun. Ancak unutma...
  12. Mıknatısla Elektrik Üretme

    hocam eğer ingilizce biliyorsan sana free-energy-info.co.uk sitesini öneririm. Pek çok döküman ve patent mevcut. Cihazların çalışma mantıklarını iyi incele , ancak hemen birşeyler olacak diye bekleme. Bir iş için bazen insanlar yıllarını veriyorlar...
  13. Vestel AV 1340 5+1 Sistem Beslemesi Yandı Yardım!

    Bence diyot,kondansator, direncleri kontrol et. Yanık varsa değiştir. Olmadı Entegrelerde(çok bacaklılarda) problem vardır. Uğraşmak istemiyosan servise götür.
  14. İletim Hatlarını Nasıl İsimlendiriyoruz?

    bildiğim kadarıyla iletim hatlarında kullanılan iletkenlere çapına göre İngilizce kuş isimleri verilmiş. Bu sadece bir kabul. AWG ölçüsü gibi birşey, Amerikalılar bir ölçüm birimi bulmuş adı American Wire Gauge. Bu da kabul görmüş ve AWG birimi ortaya çıkmış. İletken isimleri de böyle olsa gerek.
Geri
Üst