evet üstadım röleden sonra kontaktör takılmış zamanında, sanırım daha sağlıklı ve uzun ömürlü olsun yükü taşısın diye kullanılmış. sizin öneriniz kontaktörü devreden çıkartmak mıdır?
10 adet ampül 9w led ancak çin malı ledler. belki markasız bir ürün olduğundan ilk çalışma ya da kapanma anında yüksek akım çekiyor olabilir mi?
kısa devre ihtimalini zayıf görüyorum, çünkü sigortayı kaldırdığımızda ve röleyi elle devreye soktuğumuzda sorunsuz aydınlatma alıyoruz. sigortada bir atma işlemi olmuyor. sadece kendisi otomatik devreye girer-çıkarken yaşıyoruz bunu.
sigorta ve kontaktöre bağlı başka yük yok, sizin de belirttiğiniz gibi düşük bir güç var.
kablo olarak 2.5 kullanılmış ve lambalara paralel bağlantıyla taşınmış. yüke göre kalınlık yeterlidir diye düşünüyorum.
röle devreye girip çıktığında kontaktörün çekip bırakmasında sorun görmedim. giriş çıkışlarda faz olup olmamasından başka bir kontrol varsa onu da deneyebilirim.
başka ihtimal kalmıyorsa sanırım C tip sigortayla denediğimizde sorunumuz çözülmüş olabilir.