Yeni Tek Tip Periyodik Ölçüm Raporlama

greyman43

Üye
Öncelikle herkese merhabalar,
Periyodik ölçüm yapmaya yetkili personelim. Daha önce yaptığımız ölçüm ve muayeneler için kendi hazırlamış olduğumuz rapor taslaklarını kullanıyordum fakat bakanlık yeni tek tip rapor taslağı duyurdu. Çok teferruatlı.
Bakanlığın hazırlayıp 1 Ekimden itibaren yürürlüğe giren tek tip periyodik ölçüm rapor örneklerini kullanmış olan kimselerden yardım çağrısı olarak yazıyorum. ACİLDİRR.

Bu kısmı anlayamadım ve diğer raporlarda da anlayamadığım kısımlar var.

Tam olarak anlamadığınız nedir?

rapora nasıl ulaşabiliriz

rapora nasıl ulaşabiliriz
https://isekipmanlari.csgb.gov.tr/dokumanlar.aspx
ZPKR01

Burada sizden RCD ler arasında selektivite kontrolü yapmanızı istiyor. RCD ler arasında açma akımlarına bakarak tam olarak seçicilik sağlayamazsınız. Seçicilik için RCD nin S tipi olması ya da açma zamanının ayarlabiliyor olması lazım.

RCD ler toroid şeklinde röle üzerinden zaman ayarı yapılabiliyor. Ama genel olarak tabloyu anladım. Teşekkür ederim.

Forumda böyle yardım istemek forum kurallarına aykırı. Sorunuzu sorar, cevabınızı beklersiniz.
Acildir yazmam mı kurallara aykırı?

RCD ler toroid şeklinde röle üzerinden zaman ayarı yapılabiliyor. Ama genel olarak tabloyu anladım. Teşekkür ederim.
Zaman ayarı yapılabiliyorsa bu panodaki RCD için etiket değerlerini yazmanızı istiyor, sonraki panodaki RCD için hem etiket değerini hemde test sonucu ölçülen açma süresini istiyor. Sonra süreleri kontrol ederek uygun mu değil mi ona bakılacak. Yani amaç yük tarafındaki hatada ilk önce yük tarafındaki RCD açsın gidipte önündeki RCD yi açtırıp sistemi tümden enerjisiniz bırakmasın.

Anladım, çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…