WinCC Scada 7.0 S7 1200 ile OPC Üzerinden Haberleştirme

demonblade

Üye
Katılım
8 Mar 2012
Mesajlar
49
Puanları
1
Arkadaşlar Elimde WinCC Scada 7.0 var. Program lisanslı, ama ne yaptıysam bir türlü S7 1200 veya S7200 ile haberleştiremedim. Araştırmalarıma göre PC Access ve OPC diye iki program gerekiyormuş. bu programları nereden bulabilirim veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.. (Scada ekranında bir butona basıldığında plc dijital olarak çıkış vericek.. veya plc içindeki bir analog hafıza bölümünü scada ekranında görebileceğim) programla internal taglarla çalışıyorum şimdilik. haberleştirme olayını halletsem gerisini yapıcam ama bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Şimdiden teşekkür ederim...

s7 200 (224xp) modelidir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kardeşim Yanlışım varsa şimdiden Özür dileyerek gireyim konuya.
Bende Wintr Scada ile Panasonic plc ile aynı yöntemle haberleştirdim. Ama biraz zamanımı aldı seninkini almasın diye Genel anlamda benim projemdekilerin aynısıdır büyük ihtimalle.
Önce Opc server'ı kurmak gerek 2. adımda ise OPC server ile PLC arasındaki komunikasyonu sağlamak lazım. Yani haberleşmeyi İlk olarak OPC server ile PLC yapması lazım. Sonra Scada-OPC-PLc olarak Köprüyü tamamlamalıyız. Ben OPC serveri kurdum Sonra OPC üzerinde Taglar tanımladım. Daha sonra Scada programıma dedimki Bak program bu OPC server Sen plc ye ne diyeceksen buna söyle o PLC ye anlatır. OPC yi scadaya tanıttım. Sonra Ufak bir test sayfası oluşturdum. 1 çıkışı kontrol etmek için Scadayı Run moduna aldığımda Otomatik olarak opc yi çalıştırdı. Sonrada Tıkır Tıkır çalıştı. Yani MANTık OLARAK OPc Scadayla PLC arasında tercümanlık yapar.
 
elimdeki scada da opc server var. pc access ile direk tanıtım yapılıyo. yani opc server ı ayraca kurmama gerek yok bi iki videoda bunu anlatıyorlar microwin projesini scadada çalıştırmak için pc access prodramına plc yi buldurtup daha sonra oradaki tagları opc üzerinden wincc ye aktarıyor. yani bendeki program full çalışıyor. sadece pc access işimi görecek gibi. sadece su haberleşme işini halletsem daha ciddi işlerle bu foruma faydalı olmak istiyorum. ama şunu anlamadım.. kullandığım plc s7 200 serisi... ee wincc içinde s7 protokol suit var.. bu neden bi işe yaramıyor, bunu anlamıyorum.. :confused: s7 200 ile haberleştirmeyi yapmak kolay gibi görünüyor ama bir de elimde s7 1200 var asıl bununla haberleştirmeyi becerebilirsem o zaman tatmin olacağım.. ilginize teşekkürler arkadaşlar.. sağolun.. buradan haberleşmeye devam edelim..

pc access v1.0 ı kurdum bilgisayara aranızda opc server indirebileceğim bi adres varsa yardımcı olabilir mi.. elimde bulunsun :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar s71200 wincc 7.0 ile direk haberleşmiyor. wincc nin OPC sini kullanarak haberleşiyorsunuz. PC nizde tiaportal, step 7, wincc 7.0 yüklü olması gerekiyor. Aynı zamanda wincc yi kurarken simatic. net i de kurmanız gerekiyor. OPC simatic. net ile beraber geliyor. Emin olmak için bilgisayarınızda "OPC Scout V10" yazılımının olup olmadığını aratın.
Daha sonra aşağıda linkte verdiğim tüm ayarları yapmanız gerekiyor. Bu ayarlar tamamlandıktan sonra wincc ye girip OPC connection tanımlamanız oradan da OPC Scout V10 içersinde oluşturduğunuz adreslere göre tagları oluşturmanız gerekiyor. Not: DB dataları okuyamıyorsunuz fakat Memory adresleri ile input ve output adresleri okuyabiliyorsunuz.

https://a248.e.akamai.net/cache.aut...39960679_S7-1200_OPC_SIMATIC-NET_NCM-PC_e.pdf
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst