visual basic yardım

Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
35
Puanları
1
merhaba arkadaşlar, görsel dillere yabancıyım kolay olur diye VB6'ya yönlendim ama işin içinden çıkamadım yardımlarınızı rica ediyorum.
rs232 portlu bir cihazdan belli aralıklarla(1-60 dk) veri almak ve bunların zamana göre grafiğini çizmek istiyorum. aynı zamanda veriler text dosyasına kaydedilecek. forumda örnekleri var fakat database kullanılarak kayıt yapılmış. üzerinde biraz oynama yaptım fakat çalıştıramadım.
cihaza hyper terminal ile bağlandığımda komut vs. gerekmeden verileri çekmeye başlıyor. verinin formatı
0, 3.3000E-04,5, 2.0000E-02
şeklinde. cihazda 2 sensör var. ilk 2 terim 1.sensöre ait son 2 ikinciye. 0 sensör aktif sorun yok demek sonraki terim de data. 5 sensör bağlı değil demek sonraki terim sabit bu durumda. porttan alınan veriden sadece ilk 2 terimi önemli benim için 1. sensör yani. başı 0 ise veriyi işleyecek farklı ise hata var.

MSComm portu açıyorum her saniye veri geliyor bunları bir labelda gösteriyorum. fakat x ekseni zaman, y ekseni 5dk. bir okunan data olarak texte yazdırıp grafiğe çizdiremiyorum.
 
en çok kullanılan prog. dili hangisidir sizce?
 
Merhaba
Ben amatör olarak VB Net 2008 express edition(free) kullanmaktayım.Express'in 2010 versiyonu da çıktı ama henüz indirmedim.Forumlardan takip ettiğim kadarı ile C# kullanan arkadaş daha çok galiba.
 
çift mesaj olmuş. silindi
 
Son düzenleme:
valla arkadaşlar, halimden gördüğünüz üzere en iyi dil bildiğiniz dildir. gittim tam bilmediğim VB'ye bulaştım çözemedim. ben de visual basic yaygındır diye düşünüyordum ama o eskidenmiş sanırım, yardım eden de bulunmuyor. devir c ve türevleri devri. orta seviye standart c biliyorum, assembleyden metatrader tarzı borsa yazımlarına kadar heryerde işime yarıyor. bunun yanında c# öğrenmek farz oldu
bu arada grafik işini hala tam olarak yapamadım. hala VB6 kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst