Dostlar elimde 2012 de aldigim wmk vestel sorunlu seri makina var, 30 kere kart tamiri yapmisimdir, hobiye dondu artik lakin en son kapi kilidi yandigindan karti patlatti, alt role ve bicok direnc de onunla beraber yandi... Suan donör kartimdan parca takarak ariza kodsuz calistirmayi basardim fakat makina sadece sola donuyor(roleler saglam degisti)... Kartta konndansatorler saglam, triaklar saglam.. Zener saglam ... Ayrica programlar sapitik..yani 30 derece yikasakta 90 kaynatiyo ve 4 saatte bitiyor program.. Acaba nereye bakmaliyim?
Ayrica elinde kart olan varsa iletisime gecebilirmi alayim yedekleyeyim...
Yada baska bi marka model kart panel ve tesisat alsam taksam nasil olur? Kazan rulmanlar skf taze degistim..motor saglam komurler yeni..amortisorler yeni.. Calisinca on numara sessiz ve iyi yikasada kartlarin her sene mutlaka sorun cikarmasi biktirdi..
İşlemci etrafındaki kondansatörleri ölç, kısa devre varsa işlemci bozuktur ve hiç uğraşma.
Lehim yaparken gözden kaçırdığın bir şey olabilir; soğuk lehim, yol kopması vs.
Cok haklisiniz, benimki tam fantaziye Giriyor suan... Biraz yol aldim bugun, patlak bi kondansator yakaladim islemci yaninda, tamda röleye bagli... Onu degistirince sol ve sag donme duzeldi. Ama programlar hala sapitik..ha yikama yapip bitiriyor ama suyu kaynatarak .. Bu sekilde birakicam dediginiz gibi bi kart bulacagim, lakin sorunlu yada tamirsiz wmk karti bulmakta ayri macera .D
Ben iyisimi hurdadan tesisati paneli saglam olan cikma parca bulup donustureyim cnku bikac yere wmk beyin sordum 1500-2000 diyorlar, o para buna degmez... Bitane 500 e buldum bakalim bosch max kazani gidik test mod da calisiyor ful onu buna takayim...
yinede wmk beyin olan biri teklif yaparsa onuda degerlendirecegim. Tesekkurler .