Uygun toroid değeri

Saygı değer büyüklerim toroid röleler hakkında daha önce bir konu açmıştım orada bazı şeyleri öğrenmiş oldum meslekte yeniyim aptalca geliyorsa sorular affınıza sığınıyorum özellikle @kocamanusta ya fikirleri için teşekkür ederim soruma da cevap verirse çok sevinirim. Konutta 300mA kullanılmalı ve 1S yi geçmemeli tamam fakat bir fabrikadayım adp de örneğin 5A ayarlı toroid var uygun olup olmadığını nasıl belirleyebilirim(Selektivite açısından) ve burada zaman nasıl belirlenmeli 1 saniye burada da geçerli mi ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

TT sistemde toprak hatası son devrede 0,2 saniyede, üst devrede ise 1 saniyede temizlenmesi gerekir.

RCD'ler arasında tam selektivite için iki şartın sağlanması gerekir.

amperometrik (akım bazlı) seçicilik: üst akış devresindeki RCD'nin anma (ayar) artık akım değeri, alt akış devresindeki RCD'nin anma (ayar) artık akım değerinin en az üç katı olmalıdır.

kronometrik (zaman bazlı) seçicilik: yukarı akış RCD'nin minumum açma reaksiyon süresi, aşağı akıştaki RCD'nin maksimum açma reaksiyon süresinden büyük olmalıdır.

bu bağlamda akış devreleri iki kattan fazla da olabilir. Pratikte zor olsa da teoride en üst kattaki (devredeki) RCD, toprak hatasını endüstriyel tesis veya konut fark etmeksizin 1 saniyede temizlemeli

not: müsait olduğumda konunun daha kolay kavranması için ilgili dokumanları buraya ekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…