Tia portal v20 panel images sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertreese
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mertreese

Üye
Merhabalar, tia portal da V20 sürümüne geçtim. ktp900 panelime program yüklerken; Download has failed due to missing panel image. Please install the missing panel images. hatası alıyorum. Biraz araştırdım. Siemens'in https://support.industry.siemens.co...ls-comfort-mobile-basic-panels?dti=0&lc=en-US
sitesindeki v18 ve üstü paneller için HMI_PIU_Installer_'ı yüklemem gerektiğini öğrendim. Ancak programı yükleme yapamıyorum, siyah ekrandan öteye geçmiyor maalesef. Aynı sıkıntı ile karşılaşan veya yardımcı olabilecek var mı? panelim basic panel.
Siemens'in sitesinde basic paneller için v17 ye kadar döküman var. v18 ve üstü kullanan arkadaşlar bu sorunun üstünden nasıl geldi?
panelim v15.01. Tia portaldaki versiyonlar 14 ve 17.

bende v20 de ktp1200 için aynı problemi yaşıyorum ne yaptıysam olmadı , hmi panel image updater açılmıyor, çözümü bilen var mı ?

Tia portal v20 CD2 ve CD3 leri kurmayı denediniz mi ?

Bende öyle olduğunu tahmin ediyorum lakin v20 de Projelerime baktığımda arka planda WinCC V17 Runtime kullandığını gördüm. Tia Portal V17 ile panelin imajını V17'ye yükseltebilirsen V20 ile projeni yüklerken sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum.

TİA portal v17'yi yükledim, ondaki panel versiyonları 13'den, 17'ye kadar var. Bana lazım olan v15'te var. Şimdi tekrar baktım, v17 images dosyasını yükledikten sonra gene aynı. TP v20 de sadece 14 ve 17 var. Buradaki en büyük sorun Siemens'in panel images dosyasını ayrı paylaşmamış olması. yabancı sitelerde bu sorunu yaşayanlar HMI_PIU_Installer'ı yüklenmesi çözümünü öneriyorlar. Ama maalesef Hmi installer yükleme ekranı açılmıyor. Ben şimdilik sorunumu projeyi TP V17 de yaparak çözdüm.

Sorunu çözdüm lakin TPv17 de, TPv20 de maalesef çözemedim. Verdiğiniz linkte bahsettiğim Hmi installer dosyasına yönlendiriyor.

Bende bu durumdan cok fazla panel ımage yukleyerek bır deneyımım oldu musaıt oldugunuzda ıstersenız bendekı panel ımage dosyaları ıle v20 calıstırmayı deneyebılırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…