Step Motor Sürücü Hata

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
Elim de Leadshine M880A Step motor Sürücüsü mevcut. Bunu PLC ile çalıştırmak istiyorum fakat Enable ucunu aktif ettiğimde Sürücü kapanıyor. Yeşil lamba sönüyor. PLC den tekrar pasif yaptığımda tekrar açılıyor yeşil lamba yanıyor. 24Volt çıkına 2Kohm Direnç bağladım seri şekilde. ama yinede çalışmıyor başka sorun ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
m.yildizli merhabalar,
sürücü üzerinde J1 ve J3 pinleri var bunlardan sürücünün NPN veya PNP moduna alıyorsun,sizin drive NPN modunda gibi,ancak gnelde step kontrolde enable ucunua bağlantıya gerek yok,zaten plc pul/dır üzerinden enable disenable işini hallediyor.

Kolay Gelsin
 
Hayırlı Akşamlar , hocam şuan baktım J1=1 = Pul+DIR; yazıyor. ve J1 köprülü şuanda. Enable ucuna bağlantı yapmasam bile motorda hareket yok. Ama kilitleme yapıyor fakat hareket etmiyor.
 
Motor kilitleme yapıyor ise sürücü hazır demektir,sizin pulse/dır kaynağınızda yada programda sıkıntı ardır.

Kolay gelsin
 
Peki teşekkürler araştırmasını yapacağım

Hocam maalesef, Puls veriyor sıkıntı yok bağlantılar tamam. Direnç bağlı iken aynı dirençsiz aynı. Puls verdiğimde hiç hareket yok fakat puls ı durdurunca motordan tık sesi şeklinde bir vuruntu geliyor.
 
hocam PLC nin bağlantı şekline dikkat et NPN mi yoksa PNP mi ona göre devreyi kurun NPN PLC ile PNP devre kurumu yaparsanız bu hatayı verecektir diye biliyorum
İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,182
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst