bir kenarda atıl vaziyette duran eski pc'leri hurdaya atmaktansa değerlendirmeyi düşünüyoruz. bazi firmaların endüstriyel cihazlarda bu seri/paralel portlu laptopları halen kullandıklarını öğrendik. linux yüklü bu pc'lere win7 veya xp yüklesek sanayide kullanılacak şekilde değerlndirebilir miyiz.
Eski tip bilgisayarlar 32 bitlik yazılımlar ve işletim sistemleri çalıştırır.
Günümüzde 64 bitlik yazılımlar ve işletim sistemleri kullanılıyor.
Eski bilgisayarlar da çalışacak paket programlar güncellenmeyecekse, sanayii de kullanılabilir.
Atıl kapasiteler, hizmete alınır.
Paralel portu olan PC ler ve hele Lap-Top lar CNC Mach3 ile uğraşanlar açısından ideal.
Ucuz ve doğru çözüm.
Paralel portlu main-boardlarda USB deki "gecikme" olmadığı için ve ek ".dll" dosyalarına gerek olmadan çalıştığı için idealdir.
Mach3 işlem yaparken, arka planda başka programların çalışması problem çıkarır.
Onun için Mach3 uygulamalarında bilgisayarın tezgaha "ayrılması" (adanması) doğrudur
Paralel portu olan PC ler ve hele Lap-Top lar CNC Mach3 ile uğraşanlar açısından ideal.
Ucuz ve doğru çözüm.
Paralel portlu main-boardlarda USB deki "gecikme" olmadığı için ve ek ".dll" dosyalarına gerek olmadan çalıştığı için idealdir.
Mach3 işlem yaparken, arka planda başka programların çalışması problem çıkarır.
Onun için Mach3 uygulamalarında bilgisayarın tezgaha "ayrılması" (adanması) doğrudur
ustam xp pro yerine home kurulum yapsak birşey farkeder mi? malum pro kurulumdan sonra daha fazla alan kaplıyor diskte ve fazla ram kullanıyor home'a kıyasla.
ustam xp pro yerine home kurulum yapsak birşey farkeder mi? malum pro kurulumdan sonra daha fazla alan kaplıyor diskte ve fazla ram kullanıyor home'a kıyasla.
Windows işletim sistemlerinde en büyük sorun sürücü kurulumu ve optimizasyonudur.
Tüm sürücüleri donanım üreticileri sağlar ve windows uyumu (WHQL) sertifikası gereklidir.
Aksi takdirde o donanım doğru çalışmaz, çalışmadığı gibi bazı aksaklıklara da sebebiyet verebilir.
Benim dizüstü PC 16 yıllıktır ve bir tarafında XP PRO yüklüdür. 300MB civarı RAM kullanımı bulunmaktadır (Boşta iken)
O yıllarda iş bilgisayarım 2X80GB WD DIGITAL IDE HDD ile RAID-0 kurulumu ile 175MB civarı bir RAM kullanımına sahip idi.
Benim tavsiyem portlar için özel program kullanımı gerekli değilse Linux sürümlerini kullanmanız yönündedir.
ustam miadı çoktan dolmuş xp yerine linux yüklemeyi ben de isterim ama bu cihazı kullanacak olan elemanlar muhtemelen linuxu hayatında hiç duymamış kişiler olacak. o yüzden alışık oldukları win xp yüklemeyi tercih ediyorum. ayrıca mach3 linux yüklü pc'de nasıl çalışacak o da ayrı bir sorun.