DİŞİ KALIP MATRİS HESAPLAMALARI & SANAL KUMPAS ve SANAL MİKROMETRE: ÖNEMLİ DUYURU: Daha önce ayrı başlıklar altında paylaştığım Python taşınabilir (portable) uygulamalarımı, tüm araçlara tek bir noktadan erişim sağlanması amacıyla bu merkezi başlık altında birleştirdim.
Sheet Metal & Measurement Engineering Suite v1.0.0
Bu sürüm; kalıp mühendisliği hesaplamaları ve teknik ölçüm eğitimi için geliştirilmiş üç temel profesyonel aracı bir araya getirmektedir. Tüm uygulamalar Nuitka ile optimize edilmiş ve kullanıcı güvenliği ön planda tutularak Ali Kurt adına dijital olarak imzalanmıştır.
Uygulama İndirme LinkleriUygulamaları aşağıdaki bağlantılardan güvenle indirebilirsiniz:
Sanal kumpas nedir ki? Bu konuda da bir şeyler ekler misiniz? bilenler için açılmış bir konu gibi duruyor. Fiziksel bir şeyi bu kumpasla ölçebilir miyiz?
Sanal kumpas nedir ki? Bu konuda da bir şeyler ekler misiniz? bilenler için açılmış bir konu gibi duruyor. Fiziksel bir şeyi bu kumpasla ölçebilir miyiz?
Sanal kumpas; kumpas ve mikrometre okumayı öğretmek için hazırlanmış dijital bir eğitim simülatörüdür.
Fiziksel şeyleri ölçer mi? Hayır, gerçek bir parçayı ekrana koyup ölçemezsiniz. Amacı; ekrandaki sanal nesne üzerinden çizgi/verniyer okuma pratiği yaptırmaktır.
Ne işe yarar? Gerçek alet elinizde yokken hassas ölçüm yapmayı ve mantığını interaktif olarak öğretir.
Kontrol Kalemi (Forum) Notu:Kumpas daha çok makinecilerin aleti gibi dursa da; bir elektrikçi de iletken tel/kablo çapı veya klemens ölçüsü belirlerken sıklıkla kumpas kullanır. Dolayısıyla her elektrikçinin temel seviyede de olsa kumpas okumayı bilmesi gerekir. Bu simülatör de tam olarak bu mantığı en kolay yoldan kavramak için harika bir öğrenme aracıdır.
Özetle: Kumpas okumayı sıfırdan öğreten dijital eğitim aracıdır.