Samsung buzdolabı su akıtma problemi

Katılım
8 Tem 2019
Mesajlar
310
Puanları
31
Yaş
23
Merhabalar, buzdolabı yaklaşık 6 yıllık. Üst dondurucusu normal buzdolabı olarak kullanılabilenlerden. Su akıttığı için arka hortumunu söküp içindeki suyun akmasını bekledim aynı zamanda ucu tıkanmıştı. Yerleştirip taktıktan 4 gün sonra tekrar akıtmaya başladı. Forumdan ve çevremden yaptığım araştırmaya göre bir gün boşaltıp kapakları açık bekletmem söylendi. Akşam 3. günü bitecek kapalı halinin. Soğutma yaptığı kanallarda bir noktada yaklaşık dk 1 damla gelecek şekilde belki de daha seyrek. Hala su akıtıyor. Yani bu nasıl bir buzlanmadır bilemedim. Boş bırakmak da zor buzdolabını güvenip fişe takamadım. Fikriniz nedir bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Dolabın içinde tam arka sırt kısmında suyun akıp arka kompresör üzerine gittiği bir yol olmalı. O kanal tıkalı ise suyu içeri akıtır. Genelde sebzelik kısmının orda bi yerde olur. Kalem ile tıkanıklık olan yeri açabilirsiniz.
 
Teşekkürler. O kanalın kompresöre gelen kısmı tıkalıydı şu anda açık ama yukarıdan azar azar dediğim gibi su geliyor. Buzdolabının alt kapağındaki hava dağıtım kısmını kapağı açınca tam karşı duvarda kalan kısmı söktüm biraz su geldi ama burada pek bir şey yok. Dondurucu kısmının duvarını söküp bir bakıcam.
 
1.jpeg

2.jpeg

Üstteki kırmızıyla çizdiğim yerlerden ve ortadaki paslı vida yerlerinden su geliyor normal midir? 3 gündür çalışmadan bekliyor.
 
Rezistanslar sürekli devrede mi kalıyor acaba. Rezistans var demi bunda no frost
 
Hava kanalları olduğuna göre no frost galiba, ya eritme rezistansı devrede kalıyor devre kartı arızalı yinede bu sular buradan gelmemeli fazla, yada erimeyen buzlar var basit bir fön makinasıyla hızlandırın süreci.
 
Şimdilik sizlere teşekkür ediyorum. Bir çalıştırmayı deneyeceğim belki rezistansıyla içini hızlıca eritbilir içini doldurmadan biraz çalıştırıcam.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst