sabit akım devresi

Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
merhaba ustalarim
sizden bir bilgi almak istiyorum bunu nasil yapabilirim diye bir cihazimiz var ve 48 v 20 a max giris alabiliyor fakat arkadasim 12 v 42 a jel aku almis ve bunlari birlestirerek 48 v u elde edelim diye aku aliyor fakat burada amper yuksek oldugu icin cihazimiz hataya geciyor simdi ben bu akuleri birlestirip ustune bir devre yapmam gerekiyor ve cihaza sabit 48 v 18 a gondermek istiyorum bunun icin nasil birsey yapmam gerekir ki ben bu amperi dusurup cihaza kabul ettireyim bir fikri olan arkadasim var mi acaba ?
 
Cihazı ve üzerindeki bilgileri fotoğraflayıp burada paylaşın
daha net konuşulabilir.

Max 48V diyorsun, minimum kaç acaba,
yani 3 akü 36V ile deneyebilirsin.

Ayrıca 12V akü tam şarjlı iken 14.4V a kadar çıkabilir.
 
Bir yük veya alıcı giriş gücü yüksek diye hataya geçmez. Siz yükünüzü düzgün besleyemiyorsunuz ondan dolayı arızaya geçiyor.

Ya gerektiği voltajı sağlayamıyorsunuz yada gerekli akımı sağlayamıyorsunuz. Ohm kanununa göre zaten yükünüz çekeceği kadar akım çekecektir. Sizin giriş akımınız fazla olsada yükünüz iç direncinin izin verdiği kadar akım çeker fazlasını çekmez. Fazlasını çekmesi için sizin yüke daha yüksek GERİLİM uygulamanız lazım.

Siz yapmak istediğinizi adım adım yada yaptıklarınızı adım adım yazarsanız bizde size yardımcı olalım.

Ancak bunu yapmak için önce yükünüzün ne olduğu güç kaynağınızın ne olduğunu anlaşılır şekilde yazmanız lazım. Siz şu an 1 adet akü ilemi test ettiniz 4 akü ilemi bu bile belli değil. Bazı bilgiler somut verilere dayanmalı.

Mesela benim cihazım şu marka şu model şu işi yapan cihazdır. Bu cihaz şu gerilim ve akıma izin veren sabit gerilim güç kaynağı ile çalışır. Biz bu cihazı şu gerilimle yada şu batarya ile çalıştırmak istiyoruz gibi açık olmanızda fayda var.

kolay gelsin.
 
Elektrikli bisiklet ise sorun çıkmaması gerekir. Kavramları tam kullansak acemiler de daha iyi anlayabilir. Akülere örneğin 12 volt 20 amper veya 12 volt 42 amper diyoruz (bu satırların yazarı dahil) aslında 12 volt 20 ampersaat veya amper/saat gibi yazmamız doğru olur. 12 volt 20 ampersaat akü anlık 200 amper bile verebilir(hepsi değil). Aynı özellikteki 12 volt 42 ampersaat akü ise 420 amper verebilir. Ampersaatlik akü amper veriyor dikkat. Eğer cihazınızda akü maksimum akımıyla sınırlandırma özelliği var ise yeni akü bu sınırları aşacağı için arıza - hata durumu ortaya çıkar. Bu özel yerler - durumlar için nadiren de aküler için kullanılabiliyor. Sizinkinin bu duruma girmediği kanaatindeyim. Bir ayrıntı ilk bataryanız özel yüksek performanslı ise iki katı olan yeni akü normal ise o kadar performans gösteremeyeceği için yine hata - arıza verebilir. Bazı tıbbi cihazlarda ve dron vb yerlerde olabiliyor. Özel değilse paylaşırsanız daha fazla yardım çıkabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst