s7 300 ile sıvı seviye kontrol pid hakkında yardım.

symphony

Üye
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar biz tez için plc 313c 2dp ile sıvı seviye kontrolü yapıyoruz ama kullandığımız pid bloğunda (FB41) girdiğimiz değerler çok yüksek değerlere dönüştürüyor sistem kendi. scala bloğunda (FC105) da aynı sorun var. nasıl bir değer gireceğimizi bulamadık ve programı LAD diyagramda yapıyoruz. Acil yardım ederseniz, sevinirm.
 
İlk akla gelen girdiğin sayı tipine dikkat etmen gerektiği, yani floating point, integer, double integer...
 
tam olarak sıkıntın nedir kardeşim?blok girişine yazdığın değerleri yaz online olup çıkış değerlerini de yaz da bir bakalım.gain mi çok yuksek tı td ye ne yazdın blogun kullandıgın ınput ve outputlarını yaz buraya.bir de oralara ne yazdıgını.
 
tşkler, o sorunu hallettik, oozkeser dediğin gibi sorun veri tiplerindeydi.
ama şu anki sıkıntımız referansa oturtamıyoruz çok fazla salınıp yapıyor, pid'nin ekran görüntüsünü de ekliyorum yardımcı olursanız süper olur.
 
arkadaşlar son yazdığıma cvp veren olmamış ama tekrardan sormak istiyorum, pid bloğumuz çalışıyor bizim ama pid kontrol değil de on-off gibi çalışıyor yani kontrol sinyalimiz bi min, bi max değer geliyo sebebini bilen varsa yardım edebilir mi? Kat sayılarlada oynuyoruz ama bir türlü oturtamadık referansa sürekli salınım yapıyor.
 
bu sorun genellikle kazanç çok yüksek girildiği zaman olur.Kazancınızı biraz düşürüp tekrar deneyiniz
 
PID bloğunu interrupt olan bir blokta (OB35) çağırmanız gerekir. Bunun dışında cycle interrupt olmayan bir yerde PID çalışmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst