S7-1200 plc ve tia portal kullanımı hakkında

monalisa70

Üye
Katılım
8 Ocak 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Konum
Balıkesir
Merhaba arkadaşlar, elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bitirme projemi 3 eksen konveyör sistem üzerine aldım. Bunu plc ile gerçekleştirmek istiyorum. Öncelikle bilgisayar ortamında bu işin kontrol ünitesini halledip bunu somutlamak istiyorum. Tia portal v14 sürümü mevcut, daha önce bu programı hiç kullanmadım. Gerekli araçları almadan programda simüle edebilirmiyim. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler. İyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7 1200 ün similatörü yok ancak s7 200 similator var program da free microwin siemensin sitesinde indirebilirsin burada çalıştır daha sonra 1200 e yazarsın zaten sen sorunu çöz program kolay once kağıt üzerinde çalış yaptıklarını buraya at bakalım sorun cıkarsa yardımcı oluruz
 
Dorudur bende simdi fark ettim ozur
 
Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Gelişmeleri bu sayfa altında paylaşacağım.
 
+ Tia portal V14 ve plcsim v14 versiyonları yükledim. portal ile simülasyonun haberleşmesinde şu hatayı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz.
tiaportalhata.JPG
 
V14 hiç kullanmadım ama şunu söylemekte yarar var.Siemensin Tia V14 editörü genel olarak sorunlu bir editör.Siemens bu sebeple çok kısa zaman içerisinde V15 i piyasaya sürdü.

V13 ü ve ya V15 i kurun. onlar stabil çalışıyorlar.bu tarz sorunlarla karşılaşmazsınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst