Rf id ile hangi boru nereye takılmış algılama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Raichu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Raichu

Üye
Merhaba

Birden birden fazla kimyasal bağlanma seçeneği olan bir makinede kimyasal girişine hangi borunun bağlandığını algılamak için RF id sistemlerinin uygun olacağını düşündüm. Ancak montaj pozisyonunun esnek olacağından doğru sensörü bulamadım ve bu sensörlerde tecrübesizim.

Algıladıktan sonra debimetreden gelen sinyal ile o kimyasalın total sarfiyatını plc tarafında tutacağım.
Resimde makine arka görünüşü mevcut.

Başka bir yöntemde olabilir.Bu konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.

Ekli dosyalar

• m.webp
    113.6 KB · Görüntüleme: 20
Kimyasalın dayanımına ve debisine uygun gelen borulara selenoid vana takarsan boru sök , tak derdinden kurtulursun . Hangi hattan ürün çekmek istersen bir seçici vana yada pl c yazılımı ile istediğin kanalı açarsın .

girişe kaç farklı boru takılabilir?
makinenin 6 girişine 8 ayrı hortum isteğe göre bağlanabiliyor.

Makinenin 6 girişine 8 ayrı hortum isteğe göre bağlanabiliyor. karmaşık bir kombinasyon olacaktır.
Ayrıca borular sökülüp uzaklaştırılıyor.

mesela şu linkteki gibi olabilir ama operatörün anahtar denilen seyyar parçayı algılayıcının önüne takması yerine borunun ucunda sabit olursa yanaştığı zaman otomatik algılar.

Son düzenleme:
Derlin takozun üzerine yarım daire şeklinde bir yuva yapın ve içine 4 tane endüktif sensör koyun. Her borunun yanına bir tane bu sensörlü takozlardan koyun.

Her hortuma yarım daire şeklinde, derlin yuvaya tam oturacak bir "anahtar" yapın. Bu anahtarlar 5-10 cm zincir ile hortumlara bağlanacak.
Anahtar parçaların üzerine, tam endüktif sensörlere denk gelecek şekilde havşa baş vidalar takın. Bu vidalar binary olarak olarak sensörleri tetikleyecek.
örneğin 1. hortuma sadece 1. sensöre denk gelecek şekilde 1 vida,
2. hortuma 2. sensöre denk gelecek şeklinde 1 vida,
3. hortuma 1. ve 2. sensöre denk gelecek şeklinde 2 vida takılacak.

Endüktif sensörleri plc ile okuyup ne nereye takılı bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Çok mantıklı bir yol
Ama Mekanik olarak bunu imal etmekte zorlanacağımızı düşündük.
Bu yöntemi elbet birgün bir yerde kullanacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…