Arkadaşlar ben bir öğütücü yaptım çok güzelde çalışıyor fakat motorun güçü ve füç faktörü yok sanırım. Birde ben bunu 220V da çalıştırmak istiyorum ama verim kaybolmaması mümkün müdür ?
Arkadaşlar birde tablodaki değerler nedir bazıları yazmıyor bazılarınıda anlamadım. Mesela ph , pz , WL per/s
220vac de güç artar derken harcadağı elektrik mi artar yoksa redüktör milindeki tork dahamı güçlü döner. Ben istiyorum ki motor hurda öğütürken bazen zorlanmadan ötürü duruyor. Ben kolay kolay durmasın istiyorum.Yani ne yaparsam redüktör milindeki gücü en iyi şekilde alırım
1. 220vac derken motor üçgen bağlıyken fazlar arası gerilimin 220v olması gerekir. Bunu şebekeden mevcut sistemle sağlayamazsınız. Sürücü vs. cihazlar ile ayarlamanız gerekiyor.
2. Güç artığında elektrik tüketimi artar. Doğru orantılı olarak redüktör milindeki güçte artar.
3. Motoru nasıl bağlarsanız bağlayın, redüktörü oranları değiştirseniz bile elbet bu sistem zorlanmadan dolayı duracaktır. Motor korumanız yok ise elbet bu zorlanmalardan dolayı motor bir zaman sonra yanacaktır. Sizin yaptığınız sistemin önce sistem zorlanmayacak durmayacak şekilde ne kadar güce itiyacınız var onu bilmeniz gerekiyor. Sonrasında motor ve redüktör seçimini bu güce göre seçmelisiniz.
Motorunuz kaç kw?2,2 kw a kadar bir çok markada 220 monofaze giriş 220 trifaze çıkışlı sürücü vardır sürücü bağladığınızda motoru üçgen bağlamanız gerekir.