Panasonic fp0 plc , wincc haberleşmesi

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , panasonic fp0 plc yi siemens wincc Scada programı ile haberleştirmek istiyorum. Wincc de opc server ve windows dde seçenekleri var bunları kullanarak fp0 ı wincc ye bağlayabilirmiyiz , nasıl bağlayabiliriz. Böyle bir uygulama yapan varmı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
FP0 olması şart değil de FPG veya FPX olabiliyorsa bu CPU' lar olsun. Bu CPU lar ile WinCC de Modbus RTU sürücüsü var ise ayarlanıp Modbus RTU ile haberleşme sağlanabilir. WinCC flex te kesin Modbus RTU olduğunu biliyorum ama WinCC için emin değilim. İlla WinCC ve FP0 olacaksa ve WinCC de Modbus sürücü yoksa, Panasonic PLC için OPC satın almanız gerekir. Sonrasında WinCC' nin OPC si satın aldığınız OPC ye bağlanacak ve haberleşme sağlanacaktır.
 
Tam olarak anlayamadım ceyhan. Acaba biraz daha basit anlatabilirmisin?
 
WinCC felxible' da bulunan Modbus RTU sürücüsünü kullanarak, FPX ve FPG ile haberleşme sağlanabilir diyorum.
Ama yok illa ben PLC olarak FP0 kullanacam diyorsanız Panasonic' in OPC yazılımını almanız gerekecek. OPC yazılımını aldıktan sonra da zaten tüm scada programları ile haberleşirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst