Böyle yüksek frekanslarda bypass kapasitörü en fazla 10nF - 100nF olur ve seramik takılır.besleme toprak arasına 10uf bağladım olmalı 100uf ve 400uf 'a kadar kondansatör bağladım yine olmadı ,
elimdeki 2 adet antensiz olanlar göstermiş olduğunuz yerde herhangi bir devre elemanı yok resimdeki gibi boş ama antensizler veri alış verişi yapabiliyor , benim problemimim antenli versyonlar veri alabiliyor ama gönderemiyorlar antensizler iyi çalışıyor.Bir üretim hatasından söz ediliyor:
Ekli dosyayı görüntüle 121225
Sizin kartınızda böyle ise 1nF - 10nF arası seramil kapasitör takınn.
Ayrıca böyle yüksek frekanslarda bypass kapasitörü en fazla 10nF - 100nF olur ve seramik takılır.
Antensiz versyonu sizin vermiş olduğunuz resim ile aynı , işaretlediğiniz yer aynı şekilde boştaTamam, antenli ve antensiz olan kartlarda iki konfdansatör de aynı bağlantı noktalarına mı gidiyor.?
Malzemeler farklı olabilir ama mantık aynı mı , mesela, uçları biri GND diğeri anten tarafına mı?.
Malüm, el ile tutunca çaışıyor diyorsunuz.
Ayrıca alıcı ver verici modülleri birbirinden 3 metre uzat tutun tavsiyesi var
Elektrolitik kondansatörü söküp mümkün mertebe kısa bacaklı seramik kondansatör takın.
https://forum.arduino.cc/t/solved-n...ceiver-or-the-antenna-is-connected/1307245/10
1. Evet, bu "bypass" lapasitörüdür probliminiizi çözmese de (diğer birçok kişinin problemini çözdüğünden dolay) bağlı kalmasında fayda varvcc ve gnd arası 10nf seramik kondansatör bağlamammı gerekiyo
Bu noktayı tam bulabilirmisiniz.aslında sorun şu , nrf24l01 elimle temas ettiğimde veri göndermeye başlıyor ama çekince duruyor
Aynı degerde eksik devre parçalarını lehimledim ve elimdeki tüm nrf modullerini bozdum galiba , şuan hiçbir tepki yok , tekrar satın alırken tavsiye edebileceginiz bir satıcı varmı , bunları robotistandan almıştım fakat düzenli çalışmadı lar, birde aynı model olmalarina rağmen bazı sitelerdeki nrf modullerin devre eleman dizilimi eleman sayısı farkli, nereden düzenli çalışanı satın alabilirimBu noktayı tam bulabilirmisiniz.
Dikkat chip bacaklarına dokunmayın.
Ve kısa devre yapacak şekşilde tornavida ile dokunmayın
Yazık olmuş, neyse sağlık olsun, havya kullanmayın, sıcak hava ile sökün, hava üfleme çapı 2.5mm-3mm, geçmesin. Erimesini istemediğiniz yeri Kapton bant ile kapatın.Aynı degerde eksik devre parçalarını lehimledim ve elimdeki tüm nrf modullerini bozdum galiba , şuan hiçbir tepki yok , tekrar satın alırken tavsiye edebileceginiz bir satıcı varmı , bunları robotistandan almıştım fakat düzenli çalışmadı lar, birde aynı model olmalarina rağmen bazı sitelerdeki nrf modullerin devre eleman dizilimi eleman sayısı farkli, nereden düzenli çalışanı satın alabilirim
Desteğiniz için teşekkür ederim , şuanda farklı bir tedarikçi den 2 adet daha siparis ettim ve nrf e özel adaptör de sipariş verdim aynı şekilde 2 adet lora da sipariş ettimYazık olmuş, neyse sağlık olsun, havya kullanmayın, sıcak hava ile sökün, hava üfleme çapı 2.5mm-3mm, geçmesin. Erimesini istemediğiniz yeri Kapton bant ile kapatın.
Bundan sonraki modülü başka yerden alın, belki onlar çalışır,
çalışmazsa, geçen seferki gibi, nereye dokununca çalışıyor onu tam tesbit edin ve foruma yazın
Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?