Mosfet Kontrolü

Elimde 10 kadar çıkma mosfet var . Hepsinin body diyotları ölçümlerde sağlam gösteriyor . Hiçbir bacak arası kısa devre de yok . Herkesçe bilinen ve tarif edilen multimetre ile mosfet kontrolünde sadece iki tanesini bahsedilen test ile normal durumda buldum . Diğerleri ya tam açılmıyor , ya açılıp kapanıyor falan fıstık. İlk başta bunların bozuk olduğuna hükmetmiştim . Sonradan iki aynı marka mosfetin ölçümlerde tamamen aynı davranışı gösterdiğini görünce acaba multimetre bazı mosfetleri tetiklemek için yeterli gelmiyor mu diye düşünmeye başladım . Bu konuda ne dersiniz @AG Mehmet , @mehmet.bey , @Mr_YAMYAM , @Erhan_TR ?

Son düzenleme:
İbreli aletim olmadığı için bir çılgınlık yaptım . Daha önce sadece mosfeti bozuk bir güç kaynağını kenara ayırmıştım . Bir tane bahsettiğim mosfetlerden gerilim değeri tutanı forumdaki bir ustamızın hep önerdiği şekilde gömdüm gitsin devreye . Seri lamba üzerinden de enerji verdim . Seri lamba maşallah Razaman mahyası gibi yanıyor . Yarın tekrar mosfeti söküp gate de sürülme sinyali var mı onu kontrol edeceğim . Eğer sürülme sinyali varsa sağlam mosfetin birini gömeceğim .

Digital'de yeterlidir ama 12v test devresi ile deneyebilirsin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…