Monofaze sayaç panosunun yerini değiştirmek

goktug59

Üye
Merhaba, köy yerinde gece kondu tarzı ev var. Evde eski tip monofaze sayaç panosu var. Eskiden panonun olduğu yer açık olduğu için sayacı okumaya gelen arkadaş direkt yazıp gidiyordu sıkıntı olmuyordu. Sonradan o kısım komple pimapen v.s kapı falan takıldığı için içeride kaldı. Evde kimse olmayınca içeriye girip okuma yapmadan gidiyorlar. Ve pano artık ömrünü doldurduğu için baştan aşağı yenilemek istiyorum. Daha önce yapanlar var mı? Nasıl yaptınız anlatabilir misiniz? Elektrik kısmını biliyorum da sonuçta mühürü keseceğim için resmiyette nasıl oluyor bilmiyorum. Dilekçe v.b vermek gerekiyor mu yoksa sayacı okumaya gelen kişi kontrol edip tekrar mühürler mi?

Hali hazırda abone mevcut. Projeye falan gerek var mı? Elektrikten anlıyorum fakat her hangi bir belgem v.s yok.
Fotoğraf normalde düz buraya atınca dönüyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250830_223149.webp
    141.2 KB · Görüntüleme: 10
Bağlı bulunduğunuz enerji sağlayıcı firmaya dilekçe ile başvurun. Nereye alınması gerektiğini size bildirirler. Tesisat ve panoyu siz istenilen yere yaptıracaksinız ve ödeme size ait. Firma bağlantı yapacak. Proje istemiyorlar normalde. Ama uygulamalar farklı olabilir. İlgili enerji firması sağlıklı bilgi verecektir.

Teşekkürler. Göründüğü üzere pano içler acısı.. Fark ettiyseniz en üstteki OAG ana şebeke sigortası. Arkada kalan çıkışta kırmızı kablo sosis gibi olmuş erimiş oksitlenme v.s yapmış. Büyük ihtimal değiştirilirken tam sıkılmadı mini ark falan yaptı. Zaten sağlam akım çeken bir şey çalıştığında pano taraflarını yanık plastik gibi koku sarıyor. Atlamalarını 6mm kabloyla yapacağım. Yeni panoya bir de monofaze kaçak akım rölesi koymak istiyorum. Sizce bir faydası olur mu monofazede?

Son düzenleme:

Sayaç panosu , siğorta kutusu ( içler acısı ? sayaç solundaki 3 siğorta daire siğortası olabilir mi ? )
Tümünü yenilemek güzel olur .
Daire içinde siğorta kutusu yok herhalde .

Atlamalarını 6 mm2 kabloyla yapacağım.
Ana şebekeden gelen kablo mm2 ?
Kofre yokmu ? ( NH bıçaklı sigortalı )

NH sigortalar, eriyen telli sigortalar grubundan olup aşırı akımlara (aşırı yük akımlarına ve kısa devre akımlarına) karşı içindeki telin ısı etkisi ile erimesiyle devreyi keserek koruma sağlar.

30mA - A tip kaçak akım koruma rölesi ( forumu dolaşmanız )
Topraklama ?
Metal pano ( pano topraklaması yapılması )
Plastik pano
Siğortalar 6kA B tipi amper ? linye kablo 2.5mm2 16A - 20A
1.5mm2 10A siğorta .

Elektrikci bulmanız .
Kolay gelsin Sağlıcakla ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…