Merhaba sayın ustalarım bu devrede nereye bakmam lazim

Sayın ustalarım.gorsellerdeki.gibi orjinal Tesla teyp bağlantısını yaptım herşey yolunda ilerliyordu görüntü ses herşey normaldi, toplayıp kapatma aşamasına geldiğinde elimde tuttuğum bu soketin siyah olan uça yanlislikla 12+ uc değdi ve teyp kapandı birdaha acilmamak üzere, araç sigortası teybin üzerindeki sigorta sağlam son resimdeki o siyah beyaz soketin çıktığı kırmızı.kutunun icerisi +12 burada birşeyi yaktı ama bulunduğum yerde bunu tamir edebilecek biri yok yardim ederseniz çok makbule geçer

Ekli dosyalar

• IMG_20260322_114500.webp
    113 KB · Görüntüleme: 25
Elinizde ölçü aleti varsa Değerli arkadaşım @mawush un da dediği gibi U9 komponentini kontrol etmeniz ve o entegre 7805 in beslediği noktaları bi kısa devre testi yapmanızı önerebilirim. Muhtemelen STM mikto işlemcisini de götürmüş olabilme ihtimali söz konusu...

Isınan kısa devre parçayı bulmak için Çakmak gazı testi yaptıklarını görmüştüm. Bu arızada iş yapar mı sizce ?

Ustalar o devreyi yerinden çıkardım +12 değen uç işaretli olan bacak arkada devrenin yola baktigimda 0 ohm dirence giriyor direkt ona zarar vermiş olabilir mi yani onu degiserek sorunu cozebilir miyim

Derdinizin o kadar basit olması mümkün değil. Böyle ezbere elektrik tamiri bile olmaz ki elektronik tamiri hiç mümkün değil. Multimetre ile ilk önce ana çip etrafındaki kondansatörlerin kısa devre kontrolü lazım. Oradan hayırlı haber çıkmaz ise kartın gerisi zaten çöp.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…