Mach3 bağlı olduğu PC'yi kapatıyor yardım lütfen

ilk pini bant ile iz

5v’luk pini, USB Ucunda bantlayarak denedim, mach 3 aktif hale gelmedi, yani Pc’nin mach3 kartını görmesi için o pinin devrede olması gerekiyormuş.
Alternatif çözümler 1 haftadır sorunu çözemediği için, PC kasasını iptal edip
Kullandığım laptop’un aynı anakartlı Ama daha ucuz versiyonu bir tane alıp, kendisini atolye bilgisayarına çevireceğim artık.
+(5v) olduğuna emin misiniz? gnd(-) ucunu bantladıysanız kesinlikle çalışmaz ama kart çalışmak için usb gerilimine ihtiyaç duymamalı.

440px-USB.svg.png
 
+(5v) olduğuna emin misiniz? Gnd(-) ucunu bantladıysanız kesinlikle çalışmaz ama kart çalışmak için usb gerilimine ihtiyaç duymamalı.

Ekli dosyayı görüntüle 82858
Aynen burda ki şekildekini baz aldım, kesinlikle mach3 bağlantısını görmüyor PC.

En son farklı ne deneyebilirim derken, an itibari ile sorunu çözdüm, nasıl oluyorsa aynı priz sisteminde toplamda 6000W’lık cihazlar aynı anda çalışabiliyorken sorunsuz olarak, PC ve sadece 750W’lık CNC ile birlikte tek başına bağlı olarak çalıştığı priz sisteminde, anlık olarak dalgalanmaya kapılıp kendini kapatmaya gidiyormuş Bilgisayar 😱
Atölyede tesadüf eseri başka bir bağlantıda ki elektrik hattından çektiğim uzatmalı priz ile yaptığım deneme de PC kendini kapatmadan çalıştı.
Sonuç olarak, saçma bir parazitlenme ya da 650W altı power supply’lı pc sistemi bu saçma sorunu yarattı.
Akşam akşam evde ki PC kasasının power supply’ını söküp aynı PC’de deneyince (650W’lık), aynı elektrik hattında sorun yaşamadan çalışmayı sağladım.

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

Power supply, düşük güç de ise(“ ( 650 W altı) en ama en ufak dalgalanma da PC’nin kendini korumaya alıp kapatmasına sebep veriyormuş. Hiç akla gelmeyen bir sorun oldu. Aynı hatta zilyon tane yüksek güç emen cihaz bir arada sorunsuz çalışabiliyorken, aynı elektrik hattında.
 
Markası nedir belirtirseniz eminim daha faydalı olacaktır. Geri bildirim için teşekkürler Allah razı olsun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst