Yaşadığım bir durumdan bahsedeyim çıkarımı siz yapın. Yatak başlığında, gardropta ve aynalı komidinde ledler var. Başlık ve komodin dokunmatik devreli. Ben tek seferde hepsini yakıp söndürmek için 4 damar flat telefon kablosu ile hem 12v hemde dokunmatik uzatmaya çalıştım. Dokunmatik uzatılınca hem kablodaki 12vtan devamlı kendi kendine yan sön yapmaya başladı. Dokunmatik tek olsun sadece 12v dolaşşın dedim. Bu seferde arada kendi kendine yanıyor kafası esiyor sönüyordu. Yatak başlığındaki dokunmatik nokta şeklindeydi ve elimi attığım 1mtlik herhangi bir yerden yansın diye yatak başlığında 1 mt kadar metal bant ile uzatmıştım. Atladığım nokta, uzattığım dokunmatik kablonun, yatak başlarında bulunan iki prizin kablosunun geçtiği duvara yakın olmasıydı. Duvar içindeki borudan geçen 220den bile dokunmatik etkileniyor. Prizlerde cihaz olmasada etkileniyor. Dokunmatik kablosunu uygun şekilde yer değiştirince düzeldi. Benim dokunmatik 12v giriş, 12 çıkış, ve 50cm dokunmatik kablo şeklinde küçük bir devreydi. Sizdeki muhtemel dokunmatiğiniz duvar içindeki yada direkt cihaza giden elektrik kablosundan gürültüyü alıp dokunmatik tetikliyor. Elektronikle uğraşan arkadaşıma 4 adet TTP223B aralarında 1cm boşlukla röle çektirecek şekilde kutuya koydurdum. Normalde çalışıyor, ama antenlerini kablo ile yaklaşık 10cm uzattığımda birbirlerini tetiklemeye başlıyor. Tamamen birbirlerini gürültüden tetikliyorlar. TTP223 için anten uzatılmak isteniyorsa etraftaki gürültüden etkilenmemesi için mercimek kondansatörle uzatılıyor şeklinde görmüştüm. Hassasiyeti azaltarak belki sizin sorunuzu çözebilir.
Bu arada genel bilgi olsun, mini pir sensörlü ledlerim yeni takılınca çalışıyor, 3-6 ay sonrasında bir devamlı açık kalıyordu. Pir sensör içindeki rölenin faz girişini kestirip kuru kontak haline çevirttirdim. Adaptör devamlı 220de, lede giden + kuru kontak üzerinden geçiyor. 3 yıldır tık demedi.