Kendi yaptığım 3D yazıcım için doğru step motoru nasıl seçerim?

Matthew202

Üye
Herkese merhaba! Kendi yaptığım bir 3D yazıcı yapıyorum ve https://www.skysmotor.com.mx adresinden online bir step motor satın almak istiyorum. X/Y/Z eksenleri için hangi modeli (örneğin NEMA 17) önerdiğinizi öğrenmek istiyorum. Önceden kablolanmış mı yoksa ayrı ayrı kablolanmış motorlar mı daha iyi? Ayrıca, Arduino/RAMPS tipi geliştirme kartlarıyla uyumluluğu nasıl kontrol edebilirim? Herhangi bir öneriniz varsa çok sevinirim!

3D için Nema 17 ile fazla bir problem çıkmayacaktır ama yaklaşık olarak nasıl hesaplanır veya doğru kriterler nelerdir diye soruyu sorduğunuzda:

1 Motor güçleri, daha soğrusu torku, ne kadar yük taşıyacağı ve istediğiniz hız ile ilgilidir.

2. Mekaniğinizin, istenen hızda ne kadar "mükemmel" çalışacağı, yani vibrasyonsuz, salınımsız bir yapıda olması gerektiğidir.
Mesela vidalı mil kullanır ve motor hızını yüksek yaparsanız, mil salınıma girer

Önce tezgah boyutlarına karar verin.

Sonra tezgahı hangi malzeme ile yapacaksınız, buna göre her eksenin hareket ettireceği parçalarının ağırlığını hesaplamaya çalışın.

Daha sonra devam edelim.

Kolay gelsin

Son düzenleme:
ardiuno ile yapacaksan merlin yazılımı vardı bir kere yapmıştım gayette güzel çalışıyordu cnc tipip mi yapmak istiyorsun yoksa kayışlı mı motor seçiminde bunlar önemli kriterler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…