Kırmızı civa

40 milyar ha , bir avuç tuz alıp hemen koşuyorum kaçmaz bu fırsat.
 
Evet imkansız gibi
ama hala uğraşanlar ama cok riskli, verdiğibniz bilgiler için saolun.
 
artık dolandırıcılığın boyutu nereye gidiyor tahmin bile edemiyoruz
 

Saydığın TV lerin üzerine telefon konunca şebekeyi kesiyormuş iyi güzel...
Şimdi soruyorum :
Bunu kesen nedir ? Civa mı ? (civa tek başına sinyal kesmez) bu biline
TV nin hangi parçası bu ? ve TV de ne işe yarar ? numarasını söyleyin (R220 , C610 , D330 vb.)
Eğer telefon tv nin üstüne konduğunda sinyal kesilecekse okadar kısa mesafeli jammer ne işe yarar ?
Piyasada 350 TL. ye hazır jammer varken televizyona 50 Bin TL. vermek hangi aklın ürünüdür ?
Ve şunu söylüyorum hayatında lambalı TV görmemiş insanların böylesine milleti aldatmasıda cabası
Herşeyden önce Grundig markanın Türkiyede ilk çıkanı 5001 modelidir. Daha sonra 410 modeli çıktı bunlar lambalıydı. ve sonradan transistörlü modelleri olan 812 ve 812D modelleri çıktı 211 , 212 diye bir modeli yok. Kulaktan birşeyler duyuyorsunuz ama hiç değilse bilerek konuşun.
Eğer amaç jammer yapmaksa gel ben sana ne eski tv ne hava civa hiçbirine gerek olmadan epromu programlayıp elektronik bir sinyal kesici yapayım.
Milleti kandırmayın bu işin içinde dolandırıcılık var.
 

Sayın Aykut;
Gerçi konuyu açalı 5 yıl geçmiş ama bu yazını okuyunca aklıma batılı ekonomistlerin nasıl havadan zengin olduklarını anlatan bir hikaye aklıma geldi...


"Bir yatırımcı, okyanusta bir adaya gitmiş, otele yerleşmiş. Hemen bir açıklama yapmış. Bu adadaki maymunları, tanesi 10 dolardan alacağım, diye. Bunu duyan ada yerlileri tuttukları maymunları yatırımcıya getirip satmışlar, 10’ar dolarlarını almışlar.
Yatırımcı birkaç gün sonra yeni bir açıklama yapmış. Her maymunu 20 dolardan alacağım, demiş. Yerliler memnun. Ormanda, köşede bucakta ne kadar maymun varsa toplayıp getirmişler. Adada maymun kalmamış. Herkesin cebi para görmüş.
Yatırımcı, son bir açıklama daha yapmış: Her maymuna 50 dolar vereceğim. Şimdi para getirmek için gidiyorum, yakında geleceğim diye. Yerliler sevinçten havalara uçuyor. Ama maymun yok.
Yatırımcı adaya dönmemiş. Dönmemiş ama bir adamını bırakmış. O adamı da güya yerlilerle anlaşmış. Onlara şöyle demiş: Artık maymun bulamıyorsunuz. Ben size, aldığımız maymunları 40 dolardan geri vereyim. Patron geldiğinde onları 50 dolardan yine satarsınız.
10 dolara, 20 dolara sattıkları maymunları 40 dolara geri alan adanın yerlileri hala o dönmeyen patronu bekliyor."

Bu öyküyü anlatan bir ekonomist. Yabancı yatırımcıların felsefesini bu öyküyle ilişkilendiriyor. Benim buna ekleyecek bir sözüm yok.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…